Πέταγαν φωτιές Σολάρι, Σολτάνι

20:12 20/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 8η αγωνιστική

ΚΑΛΛΟΝΗ-ΞΑΝΘΗ: 1-5

ΓΗΠΕΔΟ: Κλεάνθης Βικελλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Γιάχος

Με τους Σολάρις και Σολτάνι σε μεγάλη βραδιά η Ξάνθη επικράτησε με 5-1 της Καλλονής συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία που τη έχει φέρει πλέον ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Χορταστικό το πρώτο

μέρος με τους τυπικά γηπεδούχους να ξεκινούν καλά το ματς και στο 7' να ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Λεοζίνιο από τον Γούτα. Στο 21' ο Λεοζίνιο με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζαρόπουλο. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη ανέβηκε. Απείλησε στ 24' με τον Σουάρες και στη συνέχεια της φάσης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Σολάρι. Μόλις οκτώ λεπτά μετά ήρθε και το 2-0 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Σολτάνι (κεφαλιά και πάλι). Η Καλλονή κατάφερε να μειώσει στο 40' με κεφαλιά του Μαρσέλο όμως λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Σολάρι με κοντινό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Η Ξάνθη μπήκε πολύ καλά και στην επανάληψη. Μόλις στο 52' ο Κάλβο πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Σιδεράκη και δύο λεπτά μετά ο Σολτάνι δεν αστόχησε και έγραψε το 1-4. Η Καλονή άγγιξε ένα δεύτερο γκολ στο 74' όταν ο Λεοζίνιο πέρασε και τον Ζαρόπουλο και πλάσαρε από πλάγια θέση με τον Μπαξεβανίδη να κόβει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Σιδεράκης στο 89' έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Χοσέμι. Στο επόμενο λεπτό ο Σολάρι έκανε το σουτ, η μπαλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ.Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (58'Χωριανόπουλος), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγκαρδάκης (58'Αγρίτης), Λεοζίνιο, Χουάνλου΄(66'Γάλας), Γκαρσία, Καζάκης

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Γούτας, Σουάρες (64'Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Ντιέ (73'Χοσέμι), Σολάρι, Κάλβο (84'Ράνος)

Keywords
Τυχαία Θέματα