Πέθανε η 20χρονη που έμεινε για πάντα μωρό

22:29 30/10/2013 - Πηγή: AEK365

Έζησε 20 χρόνια σε αυτόν τον κόσμο, όμως το σώμα της και το μυαλό της δεν μεγάλωσε περισσότερο από ενός παιδιού 2 ετών. Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ πέθανε πριν λίγες μέρες έχοντας φτάσει τα 20 της χρόνια, χωρίς όμως να έχει μεγαλώσει καθόλου από τότε που ήταν βρέφος και έχοντας τη διανοητική ικανότητα ενός παιδιού δύο χρονών.

Η Μπρουκ έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο Χ, μια διαταραχή που την έχουν αυτή τη στιγμή μόλις 10 παιδιά σε όλο τον κόσμο, και δεν επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό να μεγαλώνει.

Η Μπρουκ μεταφερόταν σε καρότσι όλη της τη ζωή. Δεν μιλούσε, αλλά γελούσε

όταν ήταν χαρούμενη και αναγνώριζε τα μέλη της οικογένειάς της, τους γονείς και τις τρεις αδερφές της.

Σε όλη της τη ζωή, και ειδικά στα πρώτα χρόνια, προσβλήθηκε από πολύ σοβαρές ασθένειες. Στα τέσσερα της χρόνια έπεσε σε λήθαργο και διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Μετά από 14 μέρες ξύπνησε και ο όγκος είχε φύγει. Είχε πάθει εγκεφαλικό, το οποίο δεν της άφησε καμιά επίπτωση. Χειρουργήθηκε επτά φορές για στοματικό έλκος.

Σύμφωνα με τον γιατρό που επιτηρούσε τη Μπρουκ από τα δύο της χρόνια υποστηρίζει ότι κάτι στον γενετικό κώδικα αυτών των παιδιών εμποδίζει την αναπτυξιακή τους διεργασία, επιβραδύνοντας την ανάπτυξή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα