Προς επιστροφή οι διαγραφέντες στο ΠΑΣΟΚ

09:16 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Θετική αναμένεται να είναι η εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει να εξεταστεί κατά περίπτωση η επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ.

«Παρακαλώ να σταματήσει η κουβέντα» είπε χθες ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη που έκανε στην Ιπποκράτους με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι περιπτώσεις θα εξεταστούν κατά περίπτωση και οι αποφάσεις θα ληφθούν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που ξεκινά σήμερα το πρωί.

«Συμφωνώ. Τις αποφάσεις να λάβουν τα κομματικά όργανα» φέρεται να απάντησε ο Α. Λοβέρδος ενώ δεν υπήρξε συνέχεια της συζήτησης.

Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται ήδη αυξημένη κινητικότητα. Με πρωτοβουλία του Ευ. Βενιζέλου ανακάλεσε χθες την απόφασή του να παραιτηθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος είχε αποχωρήσει με μύδρους και καταγγελίες για μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, τις οποίες προφανώς, λίγο πριν τις εκλογές, ανακάλεσε και αυτές θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του νέου προέδρου.

Παράλληλα, το δρόμο που άνοιξαν ο Θ. Πάγκαλος και ο Σ. Ξυνίδης που ανακοίνωσαν ότι δε θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη όπως η Β. Παπανδρέου φέρονται να έχουν αποφασίσει να μην είναι υποψήφιοι, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση των Απ. Κακλαμάνη και Κ. Γείτονα στη Β΄ Αθηνών.

Την ίδια στιγμή μετά τον Ηλία Μόσιαλο και Σπύρο Κουβέλη που επίσης φέρονται να έχουν λάβει την απόφαση να μην πολιτευθούν πολύ κουβέντα γίνεται για το τι θα γίνει τελικά με τους Γ. Παπακωνσταντίνου (λέγεται ότι στοχεύε9ι να κατέβει στο υπόλοιπο Αττικής) και Γ. Ραγκούση (προετοιμάζεται εδώ και μήνες για την κάθοδό του στη Β΄ Αθηνών) για τους οποίους απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Αντιθέτως, η απόφαση των Νίκου Σαλαγιάννη, Ευάγγελου Αργύρη και Βασίλη Γερανίδη να μην είναι υποψήφιοι, σχετίζεται με την αξιοποίησή τους στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Σαλαγιάννης αναμένεται να είναι ο ένας από τους δύο διευθυντές στην Ιπποκράτους, ο Ευ. Αργύρης αναμένεται να είναι ο νέος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γερανίδης θα είναι ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων (στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχει και η Γιώτα Γαζή).

Σήμερα πάντως αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη συγκρότηση της 50μελούς εκλογικής επιτροπής από την οποία θα προκύψει και η γραμματεία της, που αναμένεται να σηκώσει το μεγάλος βάρος της προεκλογικής περιόδου και στην οποία είναι βέβαιο ότι πέραν των κορυφαίων στελεχών και κάποιων από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν και στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου όπως ο Γ. Δατσέρης, ο Δ. Παναγιωτάκης και ο Στ. Αγγελούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα