Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, απογοητευμένοι οι Έλληνες

12:33 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Πρώτος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ (χωρίς αναγωγή στα έγκυρα). Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ

συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ.

Αν και καταλληλότερος για πρωθυπουργός «ψηφίζεται» ο «κανένας» με ποσοστό 39%, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών την πρώτη θέση, με ποσοστό 20% κατέχουν από κοινού για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.

Από την άλλη, δύο στους τρεις δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα