«Σχεδίαζε επί μήνες την απόδραση ο Ριζάι»

11:11 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και βρισκόταν πάντα υπό αυστηρή επιτήρηση, λόγω των παράτολμων αποδράσεών του -ακόμα και με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα-, ο Αλκέτ Ριζάι είχε πάντα τον τρόπο να προμηθεύεται όσα χρειαζόταν με τη βοήθεια πιστών του φίλων. Το πώς θα τα έβαζε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μαλανδρίνου, το ρύθμιζε ο ίδιος!

Στις 21 Απριλίου 2012, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που είχε και τη σχετική πληροφορία, είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 χρόνων,

οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.


Όπως αποδείχθηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνης, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM! Στην κατοχή των δυο επίορκων σωφρονιστικών είχαν κατασχεθεί τότε 1.050 ευρώ, μαζί με δύο βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορες κάρτες ανάληψης τραπεζών.

Ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ομολογήσει πως είχε παραλάβει όσα επρόκειτο να παραδώσει στον βαρυποινίτη από έναν άγνωστό του Αλβανό έναντι αμοιβής. Στο κελί του 39χρονου κρατούμενου, κατασχέθηκαν άλλα δυο κινητά που είχε προμηθευτεί παλιότερα. Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο Ριζάι κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών σε κατάστημα κράτησης.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, επειδή υπήρχε από τότε ο φόβος να επιχειρήσει απόδραση, ο Αλβανός βαρυποινίτης δεν προσήχθη στον εισαγγελέα Άμφισσας ούτε στον ανακριτή, αλλά απολογήθηκε μέσα στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα