Σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης η ΑΕΚ

08:11 18/12/2011 - Πηγή: AEK365

Όπως αναφέρει η «SportDay», οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής επιτήρησης είναι υποχρεωμένες μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων να στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία στην UEFA, η οποία διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιλαμβανόμενοι στον φάκελο διακανονισμοί, αλλά και οι υποχρεώσεις προς παίκτες και τρίτους.

Ο «Δικέφαλος» ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία διαπίστωσε ότι τα οικονομικά της ΑΕΚ

χειροτερεύουν. Πλέον η υπόθεση περνάει στην πειθαρχική επιτροπή του FFP (financial fair play) και η «Ένωση» βρίσκεται εν αναμονή νέας ειδοποίησης για να απολογηθεί.

Το χειρότερο, όμως, στην ιστορία είναι πως, παρότι η ΠΑΕ γνωρίζει το πρόβλημα, το τελευταίο διάστημα (περίπου δέκα μέρες) δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια. Έτσι, η... σωτηρία της ΑΕΚ βρίσκεται από την εξέλιξη της ιστορίας του υποψήφιου επενδυτή ή να γίνει κάποιο... θαύμα, όμως θαύματα δεν γίνονται πλέον στις μέρες μας!

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το financial fair play: «Οι ομάδες πρέπει να έχουν καθαρή θέση και ισορροπημένα έσοδα - έξοδα. Επειδή το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για την πρώτη τριετία υπάρχει ένα περιθώριο να εμφανίζεις ζημιές (έως 15 εκατ. ευρώ το χρόνο) αρκεί να αποδεικνύεις με στοιχεία πως η θέση σου βελτιώνεται συνεχώς και είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις».

Όσον αφορά τις κυρώσεις από τη συγκεκριμένη κατάσταση, - όπως αναφέρει η SportDay - το χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ είναι να άρει η UEFA την αδειοδότηση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα