Σειρά έχει ο Παναθηναϊκός…

18:11 5/2/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγο πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και έφυγε από μια δύσκολη έδρα, όπως το Ζηρίνειο με νίκη. Η Ένωση για την 2η αγωνιστική της Β φάση ς του Πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή Κηφισίας και πήρε το «τρίποντο» που χρειαζόταν για να επιστρέψει στην Ελληνική πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο. Πλέον τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου έχουν μπροστά

τους το παιχνίδι με την Γαλατασαράι στην Γλυφάδα και θέλουν να προετοιμαστούν σωστά για να πάρουν την πρόκριση μπροστά στον κόσμο τους και να συνεχίσουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το ματς
Τον καλό της εαυτό έδειξε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, όπως ο Ηρακλής Κηφισιάς που ήθελε να κάνει τη ζημιά στην πρωτοπόρο ομάδα. Τα κορίτσια με συγκέντρωση και καλές επιθέσεις κατάφεραν κάνουν εύκολο το έργο τους και να πάρουν το πρώτο σετ, αν και οι γηπεδούχες αντιστάθηκαν αρκετά.
Στην συνέχεια η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να ανεβάσει ρυθμούς με αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι γρήγορα και να συγκεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όμως η κούραση από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Γαλατασαράι φαίνεται να τους επηρέασε με αποτέλεσμα να κάνουν κάποια λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχες να «χτυπήσουν» και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα.
Τα πανηγύρια για τον Ηρακλή Κηφισίας δεν κράτησαν πολύ. Τα κορίτσια ανέβασαν την απόδοσή τους, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να γίνει κάποια έκπληξη και με βελτιωμένες επιλογές σε άμυνα και επίθεση έφτασαν εύκολα στο να ξαναπάρουν το προβάδισμα με 2-1 σετ.
Τα υπόλοιπα μπορεί να θεωρηθούν τυπική διαδικασία από την στιγμή που τα κορίτσια δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους στο να ελπίζουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Εκεί η βελτιωμένη υποδοχή και το σερβίς έδωσαν στην Ένωση τη νίκη και την παραμονή στην κορυφή.

Τα σετ: 21-25, 25-21, 23-25, 20-25

ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.: Γιώτα, Καραγκούνη, Βαρουδάκη, Διώτη, Ιβάνοβα., Λαμπρούση, Κουντούρα, Ρόγκα, Παναγιώτου, Κουντούρα Α., Αριστοβούλου, Μαωραϊτίδη, Καββαδία, Λέκα, Βλατάκη
ΑΕΚ: Παπαφωτίου,Παπαγεωργίου, Σάκκουλα, Τζανακάκη, Κίτσου, Μπορόβιντσεκ, Κις, Ντόγκανιτς, Γκιουζέλη, Κουνάδη, Γκούζου, Ψυλλάκη Ι.

Keywords
Τυχαία Θέματα