Ακραίο σενάριο να χάσει η ΑΕΚ το ματς στα «χαρτιά»!

08:32 17/3/2013 - Πηγή: AEK365

Μία πιθανότητα υπάρχει. Αλλά δεν θα έχει μεγάλη βάση, να γίνει πραγματικότητα. Να χάσει δηλαδή η ΑΕΚ στα "χαρτιά", εξαιτίας του πανηγυρισμού του Γιώργου Κατίδη. Και λέμε ότι οι πιθανότητες να γίνει πράξη αυτό το εφιαλτικό σενάριο είναι μικρές, καθώς αυτό που έκανε χθες ο Κατίδης ήταν καθαρά λόγω βλακείας (όπως είπε ακόμα και ο Λίνεν) και όχι γιατί ήθελε να προσβάλει ή να προκαλέσει πολιτικά.

Βάσει, λοιπόν, άρθρου της ΕΠΟ υπάρχει ο κίνδυνος

να μηδενιστεί η Ένωση στην αναμέτρηση με τη Βέροια, παρά τη νίκη της! Συγκεκριμένα στο άρθρο 23, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα της Ομοσπονδίας που αναφέρεται στον ρατσισμό, προβλέπεται ποινή πέντε αγωνιστικών για τον παίκτη και απώλεια του αγώνα για την ομάδα του, σε περίπτωση που η ενέργειά του χαρακτηριστεί από τον αθλητικό δικαστή «ρατσιστική ή περιφρονητική».

Χαρακτηριστικά στο άρθρο αναφέρεται πως: «Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής του προελεύσεως ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών τουλάχιστον».

Παράλληλα στην παράγραφο 2 του άρθρου αναφέρεται ότι: «Αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια τιμωρείται με χρηματική ποινή (20-80.000 ευρώ)».

Είπαμε, όμως, αν προχωρήσει κι άλλο αυτή η ιστορία θα είναι εξωφρενικά τραγικό και ένα σκοπό θα έχει: να διαλύσουν την ΑΕΚ!

Keywords
Τυχαία Θέματα