Σκούρα τα πράγματα για ΠΑΟ και ΠΑΣ

16:53 15/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η επιτροπή licensing και financial fair play της UEFA θα αποφασίσει για το αν θα δώσει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα με βάση την εισήγηση των ελεγκτών που την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ και εξέτασαν προσεκτικά τους φακέλους των δυο ομάδων.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sentragoal.gr

η εισήγηση των ελεγκτών θα είναι αρνητική πράγμα που σημαίνει πως τίθεται σε κίνδυνο η αδειοδότηση των δυο ομάδων και κατά συνέπεια η συμμετοχή τους στο Europa League.
Aν πάντως επαληθευτεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας sentragoal.gr, αυτόματα δημιουργείται θέμα για τη λειτουργία και την κρίση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ που έδωσε σε δεύτερο βαθμό άδεια και στις δύο ομάδες παρά την αρνητική εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου.
Επίσης θέμα θα δημιουργηθεί με το αν οι δύο ομάδες θα θεωρηθεί ότι έχουν κανονικά άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα ή αν θα υπαχθούν στους περιορισμούς των ομάδων χωρίς αδειοδότηση, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Αρης. Η απάντηση δεν είναι απλή ειδικά αν από την UEFA δεν έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι του ΟΦΗ και του Πανθρακικού που επίσης πήραν άδεια μέσω της έφεσης.
Για το θέμα αυτό πάντως αναμένεται, αν τελικά η UEFA ανάψει οριστικά κόκκινο σε ΠΑΣ και ΠΑΟ, η ΕΠΟ να πετάξει το μπαλάκι στη Superleague για να αποφασίσει.
Ως προς το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, στην περίπτωση που η UEFA αναιρέσει τελεσίδικα την άδεια του ΠΑΣ και του ΠΑΟ, αυτό θα καταλήξει στην Ξάνθη. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αποφάσεις του financial fair play panel εφεσιβάλονται σε δεύτερο βαθμό στο CAS στο οποίο προσέφυγε (χωρίς αίσιο αποτέλεσμα) πρόσφατα και η Μάλαγα μετά την τιμωρία της από την πειθαρχική επιτροπή για αυτά τα ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα