Σπανούλης: Να βρούμε ρυθμό, να δέσουμε ως ομάδα

15:22 8/8/2013 - Πηγή: AEK365

Τα φιλικά προετοιμασίας ξεκινάει η εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με τον Βασίλη Σπανούλη να υπογραμμίζει πως μέσα από αυτά τα παιχνίδια η ομάδα θα βρει ρυθμό και θα... δέσει.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναχώρησε για το Στρασβούργο προκειμένου να παίξει με Κροατία, Γερμανία και Γαλλία με τον διεθνή γκαρντ να δηλώνει: "Τα φιλικά είναι μέρος της προετοιμασίας. Ακόμη είναι πολύ νωρίς. Σε σχεδόν ένα μήνα

θα αρχίσουν τα επίσημα ματς. Τα φιλικά είναι για να δούμε τις αδυναμίες μας, πού πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και τι πρέπει να κρατήσουμε. Είναι για να δοκιμάσει ο κόουτς σχήματα και να δει πού βρισκόμαστε. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γιατί έχουμε κάνει πολύ σκληρή προπόνηση. Αλλά για αυτό είναι τα φιλικά, για να βρούμε ρυθμό, να δέσουμε ως ομάδα και να δούμε πού βρισκόμαστε. Όταν είσαι κουρασμένος από την προετοιμασία σίγουρα πρέπει να δουλέψει και το μυαλό. Καμιά φορά βέβαια κουράζεται και αυτό, αλλά είναι μέρος της προπόνησης. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Μας περιμένει δύσκολο Ευρωμπάσκετ και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα".
Για το γεγονός πως η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ κατατάσσει την Εθνική πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ο Σπανούλης δήλωσε: "Σίγουρα τιμά την χώρα μας το γεγονός αυτό. Δείχνει πόσο μπασκετική χώρα είμαστε. Το DNA του Έλληνα είναι μπασκετικό. Όμως εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. Δεν τα κοιτάμε. Αν είσαι καλή ομάδα, το δείχνεις στο γήπεδο όχι στα λόγια".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε: "Χρειάζεται σίγουρα ένας συνδυασμός μυαλού και καλής φυσικής κατάστασης. Τα πρώτα φιλικά είναι περισσότερο σαν ξεμούδιασμα. Να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε εικόνες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Αυτά τα φιλικά θα μας βοηθήσουν να φύγουμε από τον ρυθμό των προπονήσεων κα να μπούμε σε αυτόν των αγώνων. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά ως τώρα. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση και νομίζω πως ήρθε ο καιρός τώρα με τα φιλικά να μπούμε περισσότερο στους αγώνες και σιγά-σιγά να βάζουμε ποιότητα στο μπάσκετ που είναι και το κυρίως ζητούμενο αυτή την στιγμή. Θεωρώ πως ο χρόνος που έχουμε κάθε καλοκαίρι είναι πολύ μικρός. Αυτό το καλοκαίρι προσπαθήσαμε μέχρι και χτες να βάλουμε όγκο και φυσική κατάσταση... Θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουν πάει όλα πολύ καλά. Το σημαντικότερο είναι πως πλην του Μπουρούση που τραυματίστηκε, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε υγιείς. Εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας. Η υγεία είναι το σημαντικότερο και από δω και πέρα θα μπουν άλλα πράγματα στο παιχνίδι. Πρέπει να λειτουργούμε περισσότερο με το μυαλό και να παίρνουμε πιο γρήγορα τις πληροφορίες από κει. Εκτός από γρήγορα πόδια χρειάζεται και γρήγορη σκέψη. Είμαστε σε καλό δρόμο και σιγά-σιγά μέσα από τα φιλικά είναι ευκαιρία να βρούμε τον ρυθμό μας".
Για τις προβλέψεις που θέλουν την Εθνική να είναι το φαβορί, ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν δήλωσε: "Τα προγνωστικά είναι για να υπάρχουν. Όλοι το γνωρίζουν. Θεωρώ τιμητικό πως μας συγκαταλέγουν ανάμεσα στα φαβορί. Εγώ θα ήθελα να παραμείνουμε υγιείς και συγκεντρωμένοι. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε από τον όμιλο που είναι φωτιά και πολύ εύκολα μπορεί να μείνεις εκτός. Θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν θα κοιτάμε μακριά. Αν μπορέσουμε αρχικά να περάσουμε, στην συνέχεια θα οριοθετούμε σιγά-σιγά τους νέους μας στόχους".

Keywords
Τυχαία Θέματα