Σταματά το ποδόσφαιρο ο Μπένι ΜακΚάρθι

15:51 6/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας από τους πιο σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η Νότιος Αφρική, ο Μπένι ΜακΚάρθι αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 35 ετών. Μάλιστα είναι ο μοναδικός που κατάφερε να κερδίσει τρία διαφορετικά πρωταθλήματα σε δυο ηπείρους.
Σε δηλώσεις του ο Μπένι ΜακΚάρθι τόνισε: "Σταματάω έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μου 80 φορές και πετυχαίνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 31 γκολ. Δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ολυμπιακού

Αγώνες και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο U20 αποτελούν μνήμες που θα ζουν για πάντα στην καρδιά μου. Ήταν μια 17χρονη καριέρα που ξεπέρασε ακόμα και τις δικές μου προσδοκίες. Έχω το προνόμιο να έχω παίξει υπό τις οδηγίες πολλών σπουδαίων προπονητών, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου, του Ζοσέ Μουρίνιο".
Το 1997 ο Μπένι ΜακΚάρθι έφυγε από την Νότιο Αφρική για να αγωνιστεί στον Άγιαξ και ένα χρόνο αργότερα ανάγκαζε την Θέλτα να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Αργότερα φόρεσε την φανέλα της Πόρτο και έγινε ο πρώτος Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, το 2004, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να προσπαθεί, χωρίς αποτέλεσμα, να τον πάρει μαζί του στην Τσέλσι.
Ο ΜακΚάρθι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Premier League αλλά με την φανέλα της Μπλάκμπερν όπου στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 18 γκολ σε 36 παιχνίδια. Το 2010 έφυγε για την Γουέστ Χαμ όπου έμεινε για ένα χρόνο και στην συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στους Orlando Pirates με τους οποίους κατέκτησε το τρεμπλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα