Στην ίδια θέση με την ΑΕΚ...

09:23 22/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ βιώνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της, χωρίς νίκη σε 7 παιχνίδια. Δύσκολη η θέση της ομάδας που πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να αντιστρέψει το κλίμα.
Σε όλη την Ευρώπη πάντως στην ίδια θέση με την ΑΕΚ, χωρίς νίκη δηλαδή, βρίσκονται κι άλλες ομάδες. Από τις πιο ξασκουστές ωστόσο είναι η ΑΕΚ, αν και υπάρχουν κι άλλες γνωστές.
Το Sentragoal

έκανε μία ανάλυση - παρουσίαση των συλλόγων που δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης ως τώρα στις χώρες τους. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει: "... από τις 28 ομάδες χωρίς νίκη από τις 713 που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία των 52 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, θα διαβάσετε πολλές τις οποίες ακούτε για πρώτη φορά, ενώ οι περισσότερες είναι νεοφώτιστες στη χώρα τους.

Εκτός από την ΑΕΚ υπάρχουν μόλις δύο που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα στις χώρες τους και βρίσκονται στην ίδια δυσάρεστη θέση! Μία από τις πλέον ιστορικές ελβετικές ομάδες (αντιμετωπίζει και εκείνη τεράστια οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να ξεπεράσει ήδη μία χρεοκοπία που της προκάλεσε διάλυση και έναν οδυνηρό υποβιβασμό), η ελβετική Σερβέτ με 17 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα, αλλά και η Χάποελ Χάιφα, πρωταθλήτρια Ισραήλ το 1999 και με τρία κύπελλα στο παλμαρέ της.

Χθες το βράδυ από την... οδυνηρή λίστα δραπέτευσε η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (πρωταθλήτρια Ισραήλ πριν από τέσσερα χρόνια) που νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Μπνέι Γέχουντα και έκανε σεφτέ στις νίκες.

Από τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται σε αυτή την διόλου τιμητική λίστα υπάρχουν ακόμα τρεις με εγχώριο τίτλο. Η ΚΠΡ (με μία δεύτερη θέση στην Αγγλία) με ένα Λιγκ Καπ και η πορτογαλική Μπέιρα Μαρ με την ουγγρική Σιόφοκ που έχουν κατακτήσει κύπελλο στη χώρα τους. Ως κυπελλούχος Ουγγαρίας η Σιόφοκ είχε αντιμετωπίσει τη Λάρισα στο τότε κύπελλο κυπελλούχων της περιόδου 1984-85, στα δύο μοναδικά ευρωπαϊκά της παιχνίδια...

Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι ότι από πλευράς βαθμών μόνο τρεις ομάδες από την Ανδόρα και μία από το Σαν Μαρίνο (και μάλιστα σε τέσσερα ματς) έχουν λιγότερους από δύο βαθμούς!

Δύο βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, έχουν ακόμα έξι ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη και με εξαίρεση την Ντογκάνα από το Σαν Μαρίνο (σε 4 ματς) και την Τομόρι Μπεράτ από την Αλβανία (επίσης σε επτά ματς) οι υπόλοιπες τέσσερις έχουν περισσότερα ματς από την Ενωση.

Από τις... γνωστές είναι μόνο η γαλλική Τρουά (δύο ισοπαλίες σε οχτώ ματς στο σαμπιονά) και από εκεί και πέρα η πολωνική Ποντμπεσκίτζιε (8 ματς), η Ραμπάτ Αγιαξ από τη Μάλτα (8 ματς) και η ουκρανική Ζαπορίζια, αλλά μετά από δέκα ματς...

ΟΙ 28 ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ιντμανγιουρντού Τουρκία 0-5-3

Ελάζιγκσπορ Τουρκία 0-4-4

Σμεντέρεβο Σερβία 0-4-5

Τουρνού Σεβερίν Ρουμανία 0-4-8

Ντόνεγκαλ Σέλτικ Β. Ιρλανδία 0-4-8

Βέτσε Μολδαβία 0-4-9

Μπέιρα Μαρ Πορτογαλία 0-3-3

Εθνικός Αχνας Κύπρος 0-3-3

Ρίντινγκ Αγγλία 0-3-4

Χάποελ Χάιφα Ισραήλ 0-3-4

Απολόνια Φιερ Αλβανία 0-3-4

ΚΠΡ Αγγλία 0-3-5<

Keywords
Τυχαία Θέματα