Στην τελική ευθεία για το Άμστερνταμ

08:29 25/4/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ (22:05, ΑΝΤ1)
ΓΗΠΕΔΟ: Saint Jaκοb Park
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Μετά την Τότεναμ η Βασιλεία θέλει να αποκλείσει ακόμα μια ομάδα του Λονδίνου, την Τσέλσι, συνεχίζοντας την εκπληκτική της πορεία στο εφετινό Europa League. Από την άλλη μεριά, η Τσέλσι θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης

στην Ελβετία καθώς η κατάκτηση του τροπαίου έχει εξελιχθεί σε βασικό στόχο της. Σημειώνεται πάντως πως στα δυο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση έχει ισάριθμες ήττες.
Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τον Αλεξάντερ Φράι που αποσύρθηκε, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Κόουλ, Κέιχιλ και Μπα
Πρώτη φορά βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες μετράει η Βασιλεία κόντρα σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι δεν έχει συχνές επισκέψεις στην Ελβετία. Στο Κύπελλο UEFA είχε παίξει κόντρα στην Σεντ Γκάλεν, έχοντας μία ήττα 2-0 εκτός έδρας και μία νίκη 1-0 μέσα στο Νησί.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ (22:05 NOVASPORT 1)
ΓΗΠΕΔΟ: "Σουκρού Σαράτσογλου"
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίροσλαβ Μάζιτς (Σερβία)

Τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του Europa League θέλει να επιβεβαιώσει η Μπενφίκα κόντρα στην σκληροτράχηλη Φενέρμπαχτσε.
Οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν εις βάρος της Λάτσιο και στον πρώτο ημιτελικό θα παίξουν χωρίς τους Εμρέ και Ζο ενώ η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος απέκλεισε την Νιούκαστλ και θα παραταχθεί στο "Σουκρού Σαράτσογλου" χωρίς τον τιμωρημένο Πέρεζ.
Άλλη μία φορά έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, την σεζόν 1975/76 στη διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο πρώτο ματς οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με σκορ 7-0 στο παλιό "Ντα Λουζ" και στη ρεβάνς οι Τούρκοι είχαν νικήσει με 1-0.

Η Φενέρμπαχτσε έχει μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, ενώ η Μπενφίκα μετράει δύο ισοπαλίες επί τουρκικού εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα