Στο δρόμο… για Ρίο

23:56 7/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Φερνάντο Σάντος είχε την «έμπνευση» να τον ξεκινήσει βασικό. Και εκείνος τον επιβράβευσε και με το παραπάνω. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνδύασε μια πολύ θετική -προσωπική- εμφάνιση με το πρώτο του γκολ στην Εθνική, το οποίο είναι κρίσιμο στην οικονομία του ομίλου, καθώς στάθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που την φέρνει αγκαλιά με τη δεύτερη θέση

(και τα μπαράζ) και παράλληλα την διατηρεί στο κυνήγι της Βοσνίας για την πρωτιά, που προσφέρει το απ' ευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε απλά χαρακτήρα. Δεν έπιασε... σπουδαία απόδοση, όμως το γρήγορο γκολ (19') της επέτρεψε να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να δημιουργήσει ουσιαστική απειλή στο ελληνικό τέρμα, ενώ είχε και τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ, με κορυφαία το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 89', το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Εθνική δυσκολεύτηκε να βρει τους συνδυασμούς (αλλά και τους διαδρόμους) που θα της επέτρεπαν να δημιουργήσει κινδύνους στο αντίπαλο τέρμα. Ωστόσο, τη λύση έδωσε στο 19΄ ο Χολέβας. Με μια φανταστική ψηλοκρεμαστή σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην κλειστεί γωνία του Ζούμπας.

Οι Λιθουανοί έκαναν το πρώτο τους σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Πάνκα να δοκιμάζει από μακριά, την μπάλα να κοντράρει στο τάκλιν του Σαμαρά και τον Καρνέζη να διώχνει δύσκολα στο αριστερό του "παραθυράκι". Ακολούθησαν δύο σουτ του Ιβασκεβίτσιους που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Καρνέζη, με την Ελλάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική έδειξε διάθεση να περιμένει τη Λιθουανία, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Στο 49', από μια τέτοια, ο Γκέκας είχε την ευκαιρία με κεφαλιά να τελειώσει το ματς, αλλά ο Ζούμπας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 81' ο Σαλπιγγίδης έκανε προσωπική ενέργεια και γύρισμα στην περιοχή, ο Σαμαράς βρήκε τη μπάλα από κοντά, αλλά την έστειλε άουτ. Στο 89' ο Σαλπιγγίδης ήταν πάλι πρωταγωνιστής σε μια φάση της Εθνικής, όμως το σουτ που έπιασε έπειτα από συνεργασία των Τοροσίδη-Σαμαρά μέσα στην περιοχή, τράνταξε το δοκάρι των Λιθουανών. Έτσι, το 0-1 ήταν το τελικό σκορ...

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας (73' Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86' Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86' Μ. Τσεσνάουσκις).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Χολέβας (46' λ.τ. Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85' Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (65' λ.τ. Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα