Στο καναβάτσο η Μπιλμπάο

22:03 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- 9ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΡΟΝΙ ΚΙΡΙΑΤ ΣΜΟΝΑ- ΛΙΟΝ: 3-4
Γήπεδο: Ιζτάντιον Κιριάτ Ελιεζέρ
Δραματική νίκη με 4-3 επί της Ιρόνι Κιριάτ πέτυχε η Λιόν σε ένα καταπληκτικό ματς.
Η Ιρόνι Κιριάτ αιφνιδίασε τη Λιόν και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 7ο μόλις λεπτό. Ο Ροσέ βρήκε τον Αμπουχαζίρα κι εκείνος με καταπληκτικό σουτ, άφησε άγαλμα τον Βερκούτρ.
Η Λιόν ανέβασε στροφές, έχασε εκπληκτική ευκαιρία με τον Μπριάν στο 12' και στο 18' έφερε στα ίσια το ματς.
Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε

στον Φοφανά και εκείνος με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.
Και πριν προλάβει να αντιδράσει η γηπεδούχος ομάδας, η Λιόν πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 22'. Ο Λισάντρο έκοψε από δεξιά στο πέναλτι και ο Μονζόν με δυνατό σουτ έκανε το 2-1.
Η Λιόν πάτησε κι άλλο το γκάζι και στο 31' τριπλασίασε τα γκολ της. Μετά από όμορφο συνδυασμό τον Γκρενιέ, Μπριάν και Λισάντρο, η μπάλα έφτασε στον Ρεβεγιέρ που από κοντά έκανε το 3-1.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και μείωσαν στο 51'. Ο Λεβί έκανε όμορφη κίνηση έξω από τη περιοχή και με σουτ νίκησε τον Βερκούτρ.
Η Λιόν έδειχνε χαλαρωμένοι και οι Ισραηλινοί το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν το 3-3 στο 66'.
Σκόρερ ο Αμπουχαζίρα με πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Κονέ.
Η Λιόν πίεσε προς το τέλος, και πήρε τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Φοφανά στο 90+2'
ΙΡΟΝΙ: Αμός, Τζέντεκ, Γκαμπάι, Χασαρμά (46' Ι.Κοέν), Λεβί, Εϊνμπίντερ, Ελισά (89' Γκαζάρ), Γκέρτζικιχ, Ροσέ, Αμπουχαζίρα, Λένκσε (46' Αμπέντ).
ΛΙΟΝ: Βερκούτρ, Κονέ, Λόβρεν, Φοφανά, Ρεβεγιέρ, Μονζόν, Γκρενιέ (54' Μπενζιά), Γκοναλόν, Γκεζάλ (62' Μάλμπρανκ), Λισάντρο Λόπες, Μπριάν.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ- ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 3-1
Γήπεδο: Τζενεράλι Αρίνα
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Σπάρτα ΠράγΑς.
Η Μπιλμπαό απείλησε πρώτη στο 18ο λεπτό με ένα σουτ του Ντε Μάρκος που πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 23' άστοχο ήταν και το σουτ του Κάντλετς. Τελικά στο 25' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, ο Ζαποτότσνι με όμορφο σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιραϊθόθ.
Δύο λεπτά μετά, ο Βάτσλικ πραγματοποίησε όμορφη επέμβαση σε μονοκόμματο σουτ του Ντε Μάρκος, αλλά στο 41' η Σπάρτα έκανε το 2-0.
Ο Χουσμπαόυερ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπαλάι με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Ιραϊθόθ.
Η Μπιλμπάο ήταν σε τραγική κατάσταση και δέχτηκε και 3ο γκολ στο 56'. Ο Καστίγιο έκανε πέναλτι στον Κάντλετς και ο Χουσμπάουερ από τα 11 μέτρα έγραψε το 3-0.
Η Μπιλμπαό μείωσε στο 70ο λεπτό, καθώς ο Μουνιαΐν τροφοδότησε τον Ντε Μάρκος κι εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση.
ΣΠΑΡΤΑ: Βάτσλικ, Πάμιτς, Σβέιντικ, Ζαποτότσνι, Ματεγιόφσκι (79' Παβέλκα), Χουσμπάουερ, Κρέιτσι (72' Σκάλακ), Χόλεκ, Γιάροσικ, Μπαλάι, Κάντλετς (87' Πρίκριλ).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Ιραόλα, Καστίγιο (62' Αντέρ), Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Γκουρπέγι, Γκόμες (52' Ίσμαελ Λόπεθ), Μουνιαΐν, Αντουρίθ (64' Γ

Keywords
Τυχαία Θέματα