Στο «οχυρό» της Ζενίτ δοκιμάζεται η Μίλαν

16:13 2/10/2012 - Πηγή: AEK365

1ος Όμιλος

ΠΟΡΤΟ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Με στόχο το "2 στα 2" Πόρτο και Παρί Σεν Ζερμέν συγκρούονται στο "Ντραγκάο". Οι μεν πρωταθλητές Πορτογαλίας οδηγούν την κούρσα μαζί με την Μπενφίκα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, παρά το στραβοπάτημα του Σαββάτου απέναντι στη Ρίο Άβε (2-2). Ο Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Οι Παριζιάνοι προέρχονται από την τέταρτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα (2-0

επί της Σοσό), όπου πλέον υπολείπονται μόνο τριών βαθμών της πρωτοπόρου Μαρσέιγ. Ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής τους Μποντμέρ, Μότα, Λουγκάνο, Λουγιντουλά, Λε Κρομ, Ραμπιό και Τιέν.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στους ομίλους τη σεζόν 2004/05, με την Παρί να νικά 2-0 στη Γαλλία και να παίρνει 0-0 στο Οπόρτο. Η Πόρτο ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει 9 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επί πορτογαλικού εδάφους μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Γήπεδο: "Ολιμπίνσκι", Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Στο Κίεβο η Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τις δυο ομάδες να ξεκινούν με ήττα τον όμιλο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το 1-0 επί της Ζάρια Λουγκάνσκ, αλλά ήδη απέχουν έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Σαχτάρ. Ο Όλεγκ Μπλαχίν θα κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο καθώς μετά τη συντριβή της πρεμιέρας από την Παρί Σεν Ζερμέν το κλίμα έγινε... ασήκωτο για τον Γιούρι Σέμιν. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ στο ντέρμπι του κροατικού πρωταθλήματος το Σάββατο και οδηγεί την κούρσα.
Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο τη σεζόν 2003/04 με τους Ουκρανούς να παίρνουν το εισιτήριο με δύο νίκες (3-1, 0-2). Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που μετρά επτά σερί ήττες στους ομίλους, έχει στα άλλα δύο ματς που έχει δώσει στην Ουκρανία μία ισοπαλία και μία ήττα.
Παρί Σεν Ζερμέν 3 (4-1)
Πόρτο 3 (2-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-2)
Ντιναμό Κιέβου 0 (1-4)

2ος Όμιλος

ΣΑΛΚΕ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Γήπεδο: "Βέλτινς Αρίνα", Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
Η Σάλκε μετά τη νίκη στο Φάληρο θέλει να κάνει το 2/2 με την Μονπελιέ να ζητά τους πρώτους της βαθμούς στην διοργάνωση. Η ομάδα του Στέφενς Προέρχεται από το 2-2 απέναντι στη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ, παρότι είχε προηγηθεί με 2-0, και πλέον απέχει επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν στην Bundesliga. Πέραν της γνωστής απουσίας του Χίλντεμπραντ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φαρφάν και Τζόουνς, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε με 2-0 τη Νανσί εκτός έδρας και... αναρριχήθηκε στη 13η θέση της Ligue 1.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία στα Κύπελλα Ευρώπης. Η μεν Σάλκε έχει τρεις νίκες ως γηπεδούχος (αλλά ισάριθμες ήττες ως φιλοξενούμενη) απέναντι σε γαλλικές ομάδες, η δε Μονπελιέ έχει αντιμετωπίσει γερμανικές ομάδες μόνο στο Κύπελλο Ιντερτότο.

Σάλκε 3 (2-1)
Άρσεναλ 3 (2-1)
Μονπελιέ 0 (1-2)
Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα