«Στόχος να φτάσουμε σε ματς-πρόκριση με τη Ρωσία»

15:25 23/4/2013 - Πηγή: AEK365

H εθνική εφήβων «μαζεύεται» μεθαύριο Πέμπτη για να ξεκινήσει προετοιμασία για τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στην Ανάπα της Ρωσίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Δρίκος, μιλά στο volleyball.gr για το σημαντικό 15νθήμερο που ξεκινά.

«Ξεκινάμε μια προσπάθεια, δεδομένων των συνθηκών και των όποιων προβλημάτων, καλώντας παιδιά με μια κλιμάκωση ηλικιών (σ.σ. στην ομάδα υπάρχουν παιδιά του '93 έως και του '97), ώστε οι εμπειρίες της τωρινής εφήβων να μεταφερθούν

στις επόμενες φουρνιές. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν πολύ καλή πορεία και εμπειρίες, ως εθνική παίδων, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν μεγάλη εμπειρία, παίζοντας ως βασικοί στις ομάδες τους, στη VolleyLeague. Αυτό είναι σημαντικό και ενισχυτικό στην προσπάθειά μας», δήλωσε αρχικά.

Σε μια πρώτη ανάλυση του ομίλου, όπου πλην της οικοδέσποινας Ρωσίας συμμετέχουν επίσης το Μαυροβούνιο, η Δανία και η Αυστρία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφερόμενος και στον στόχο της ελληνικής ομάδας, είπε: «Σε έναν όμιλο από τον οποίο προκρίνεται μόνο ο πρώτος και υπάρχει μια Ρωσία που είναι φαβορί για πολλούς λόγους, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Οι Ρώσοι έχουν πολύ πλούσιο έμψυχο υλικό -άλλωστε πρόσφατα κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων- ενώ όχι απλά φιλοξενούν τον όμιλο, αλλά οι αγώνες θα γίνουν στο προπονητικό τους κέντρο.

Θα συναντήσουμε επίσης την πολύ καλή Αυστρία, τη Δανία που διοργάνωσε το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και το Μαυροβούνιο που πάντα έχει καλές εθνικές ομάδες με το στίγμα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Δικός μας στόχος είναι στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να φτάσει στο τελευταίο ματς με τη Ρωσία και αν την νικήσει, να προκριθεί!»

Keywords
Τυχαία Θέματα