Συγκλονίζει ο Αντετοκούνμπο

14:57 29/6/2013 - Πηγή: AEK365

Εδώ και λίγες μέρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μέλος του NBA καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς τον επέλεξαν στο Νο.15 των draft με τον ίδιο να μην ξεχνά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να μπορέσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Λίγο μετά την επιλογή του στο Νο.15, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του NBA τόνισε: "Όταν σκέφτομαι το παρελθόν στεναχωριέμαι. Παλέψαμε πολύ για να έχουμε μια καλύτερη ζωή και τώρα έγινα draft στο NBA.

Είναι σίγουρο ότι στο εξής θα ζούμε καλύτερα. Νομίζω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου θα είναι πίσω στο σπίτι πολύ χαρούμενοι, γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσαμε μέσα στην στεναχώρια και την φτώχια. Ήταν πολύ δύσκολα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια, αυτή είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής τους, να με βλέπουν να γίνομαι draft. Ναι, θα μείνω στο NBA, θα μείνω στους Μιλγουόκι Μπακς. Ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πώς αισθάνομαι που έγινα draft στον πρώτο γύρο από τους Μπακς. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα".
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκε επίσημα από τους Μιλγουόκι Μπακς και κατά την παρουσίαση του δήλωσε: "Θέλω να σας παρουσιάσω τον αδερφό μου και τους μάνατζέρ μου που είναι μαζί μου εδώ. Επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για όλη την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ επίσης τους προπονητές μου και την ομάδα μου. Δούλεψα κι εγώ και ο μάνατζέρ μου πολύ σκληρά για να μπούμε στο ντραφτ. Ήρθαν πολλοί σκάουτερ στην Ελλάδα και υπήρχε λίγο στρες. Είμαι ενθουσιασμένος που επιλέχθηκα στο νούμερο 15. Θα δώσω το 100% για την ομάδα και όταν ο προπονητής με καλέσει να παίξω, θα τα δώσω όλα στο παρκέ. Στην αρχή θα είναι δύσκολη η προσαρμογή. Δεν έχω φύγει ποτέ από την Ελλάδα. Όμως θα έχω την οικογένειά μου μαζί και θα γίνει εύκολο»
Περιγράφοντας το αγωνιστικό του προφίλ είπε: "Μπορώ να χειριστώ καλά την μπάλα και να παίξω πλέι μέικερ, αλλά αυτό που με ξεχωρίζει είναι ότι δεν παίζω εγωιστικά. Μοιράζω την μπάλα στους συμπαίκτες μου και όταν η ομάδα μου χρειάζεται να σκοράρω, το κάνω".
Όσο για την απήχηση του ΝΒΑ στην Ελλάδα, είπε: "Το ΝΒΑ είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ. Πολύς κόσμος παρακολουθεί τους αγώνες".
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιστρέφει αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα, για να ενσωματωθεί και πάλι στις προπονήσεις της εθνικής Νέων Ανδρών. Θα συμμετάσχει κανονικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιθυμία την οποία αποδέχθηκαν και οι παράγοντες των Μπακς, οι οποίοι με την σειρά τους ανυπομονούν να τον έχουν μαζί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα