Σύρραξη Βρετανίας-Αργεντινής λόγω...διαφήμισης! (VIDEO)

16:42 4/5/2012 - Πηγή: AEK365

Βρετανικές αντιδράσεις προκαλεί ένα διαφημιστικό σποτ που δημιούργησε η κυβέρνηση της Αργεντινής για να τιμήσει τους πεσόντες και τους ήρωες της σύρραξης στο Νότιο Ατλαντικό για τα Νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας.

Στο σποτ εμφανίζεται ένας γνωστός Αργεντινός αθλητής του χόκεϊ επί χόρτου να κάνει προπόνηση στα Νησιά, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Μοναδική του συντροφιά, οι πιγκουίνοι, αλλά

και όλα όσα θυμίζουν Βρετανία στο πέρασμά του: ο κλασσικός κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος, τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας, τα βρετανικής αρχιτεκτονικής σπίτια.

Και στο τέλος του σποτ το σύνθημα: «Για να αγωνιστούμε επί βρετανικού εδάφους, προπονούμαστε επί αργεντινού».

Το σποτ αυτό έρχεται να κλονίσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις Βρετανίας-Αργεντινής, τη χρονιά που συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη σύρραξη στο Νότιο Ατλαντικό, στην οποία οι Βρετανοί πήραν από τους Αργεντίνους τα νησιά. Το σποτ βγήκε στον αέρα στις 2 Μαΐου, στην επέτειο από τη βύθιση από τους Βρετανούς του καταδρομικού General Belgrano, το οποίο έπλεε εκτός της ζώνης πολεμικών επιχειρήσεων. Περίπου 400 Αργεντινοί έχασαν τη ζωή τους.

Ο Ίαν Χάνσεν, βουλευτής των Νήσων χαρακτήρισε το σποτ φτηνή και ασεβή προπαγάνδα, καθώς και απόπειρα εκμετάλλευσης των Ολυμπιακών Αγώνων:

«Το γεγονός ότι ο αθλητής αυτός εικονίζεται να πατά πάνω σε μνημεία πεσόντων αποδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού των Αργεντινών στην ιστορία και στις επιθυμίες των ανθρώπων που ζουν εδώ» δηλώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα