Τα κεφάλια μέσα, έχει ανηφόρα μπροστά…

15:04 14/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα παιχνίδι απέμεινε για να ολοκληρωθεί η 17η αγωνιστική. Ένα ματς που ενδιαφέρει ουσιαστικά την ΑΕΚ, καθώς η τελευταία Κέρκυρα (12 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την ΑΕΚ, που έχει 15) υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Με το πέρας όμως των αγωνιστικών υποχρεώσεων των υπολοίπων ομάδων μέσα στο Σαββατοκύριακο και παρά τη σημαντική νίκη της ΑΕΚ επί της

Ξάνθης, η οποία συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση, το μόνο που μπορεί να δώσει στην Ένωση ως θετικό είναι το δικαίωμα να βρει δύναμη και να συνεχίσει να παλεύει κόντρα σε όλους...

Τα αποτελέσματα που ήρθαν δεν ευνοούν την Ένωση... Η ισοπαλία στο Πανθρακικός - Πλατανιάς (1-1) το Σάββατο δίνει στους Κρητικούς το δικαίωμα να έχoυν μία απόσταση 3 βαθμών από την ΑΕΚ με τον Πλατανιά να βρίσκεται στη 17η θέση.

Το κακό έγινε στη Νέα Σμύρνη πάντως, όταν η Βέροια πήρε το 1-1 και τον βαθμό από τον Πανιώνιο στο 90', έχοντας τώρα 16 βαθμούς και βρίσκεται μία θέση πάνω από την ΑΕΚ. Η ήττα από την άλλη του Άρη από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, μπορεί να αποδειχθεί καλή για την ΑΕΚ, αν η Ένωση κερδίσει την Κυριακή στο Χαριλάου και κατόπιν τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Τώρα ο Άρης έχει 16 πόντους (έναντι 15 της ΑΕΚ), ενώ ο ΟΦΗ έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται στη 10η θέση.

Μετά όμως απ' όλα τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής όλοι είναι κοντά με όλους... Χαρακτηριστικό: Η 15η ΑΕΚ με 15 βαθμούς βρίσκεται 6 βαθμούς μακριά από τον 8ο Πανθρακικό και Παναθηναϊκό που έχουν 21!

Η επόμενη αγωνιστική θα κρίνει αρκετά καθώς έχουμε τα ματς: Άρης - ΑΕΚ, ΟΦΗ - Πανιώνιος, Παναθηναϊκός - Πανθρακικός, Ατρόμητος - Πλατανιάς, Ξάνθη - Κέρκυρα, Βέροια - Λεβαδειακός.

Έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα όπου φαίνεται πως όλοι μπορούν να πάρουν βαθμούς παντού η ΑΕΚ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να βλέπει όλα τα ματς ως... τελικό. Να μπαίνει μέσα και να παίρνει βαθμό ή βαθμούς. Να μην παρατάει κανένα στην τύχη του, θεωρώντας το από... πριν (!) χαμένο (όπως συνέβη στην Τρίπολη για παράδειγμα). Η ΑΕΚ θα ξεφύγει από την ουρά αν κερδίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της και καταφέρει να αποσπάσει κάποιους βαθμούς εκτός έδρας. Γι' αυτό, αρχής γενομένης από την Κυριακή στο Χαριλάου (έστω και χωρίς τον Κουτρουμπή) η ΑΕΚ καλείται να μπει και να πάρει βαθμό ή βαθμούς, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνισή της του Σαββάτου και τη νίκη της επί της Ξάνθη. Οδηγός για... ταπεινότητα και ακόμη μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση αυτή την εβδομάδα και εν όψει Άρη, είναι ότι έγινε μετά το 0-4 της ΑΕΚ στη Βέροια: ήρθε ο Λεβαδειακός και πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα