ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2011

15:41 31/12/2011 - Πηγή: AEK365

ΡΕΑΛ Μ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 0-2

CHAMPIONS LEAGUE-ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν διεξήχθη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 27 του Απριλίου, όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κάνοντας μεγάλο βήμα για την πρόκριση της στον τελικό του Λονδίνου, παίζοντας «αστρικό» ποδόσφαιρο στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν στο

75' με δεξί πλασέ του Λιονέλ Μέσι μετά από μπαλιά του Αφελάϊ, ενώ στο 86' ο Αργεντινός σούπερ-σταρ με τρομερή ατομική ενέργεια εξέθεσε την άμυνα των Μαδριλένων και με πλασέ έκανε το τελικό 0-2 «σφραγίζοντας» την μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα.

ΡΕΑΛ Μ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-3

ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA-16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 10 του Δεκέμβρη διεξήχθη το δεύτερο καλύτερο παιχνίδι της σεζόν ξανά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο οποίο η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Ρεάλ για την 16η Αγωνιστική της Ισπανίας ισοβαθμώντας με τους «μερένχες» στην 1η θέση, και αποδεικνύοντας ότι είναι η κορυφαία ομάδα στον Κόσμο. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 20' στο δευτερόλεπτο με πλασέ του Μπενζεμά μετά από λάθος του Βαλντές, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» ισοφάρισαν στο 30' με πλασέ του Σάντσες μετά από μπαλιά του Μέσι. Η Μπαρτσελόνα γύρισε «τούμπα» το σκορ στο 54' όταν ο Τσάβι σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μαρτσέλο σημείωσε αυτογκόλ, κάνοντας άθελα του το 1-2. Η «Μπάρτσα» σφράγισε την νίκη της στο 66' όταν μετά από εκπληκτικό συνδυασμό των Ινιέστα, Μέσι και Άλβες ο Βραζιλιάνος σέντραρε για τον Φάμπρεγας, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Κασίγιας διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 υπέρ των Καταλανών.

ΛΙΟΝ-ΜΑΡΣΕΪΓ:3-2

ΓΑΛΛΙΑ CHAMPIONAT-34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

8 ΜΑΪΟΥ

Στις 8 του Μάη διεξήχθη το πιο συναρπαστικό παιχνίδι του Γαλλικού πρωταθλήματος, στο οποίο η Λιον νίκησε την Μαρσέϊγ με 3-2 για την 34η Αγωνιστική κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης. Οι «Λιοναί» προηγήθηκαν στο 25' με πέναλτι του Λισάνδρο Λόπεζ που κέρδισε ο Μπάστος σε ανατροπή του από τον Μ' Μπιά, ενώ στο 69' ο Ντελγκάδο με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0 για την Λιον. Η Μαρσέιγ απάντησε σε οκτώ λεπτά, αφού αρχικά μείωσε στο 70' με δεξί πλασέ του Λούτσο Γκονζάλες ενώ στο 78' ο Ρεμί με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λούτσο ισοφάρισε σε 2-2. Η Λιον πήρε την σπουδαία νίκη στο 84' όταν ο Μπάστος τροφοδότησε τον Κρις, ο οποίος με δεξί γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ των «Λιοναί».

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΑΡΣΕΪΓ: 2-3

CHAMPIOMS LEAGUE-6ος ΌΜΙΛΟΣ- 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 6 του Δεκέμβρη στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» διεξήχθη ένα απίστευτο παιχνίδι, στο οποίο η Μαρσέιγ νίκησε με 3-2 την Ντόρτμουντ για την 6η Αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» και αφήνοντας τον Ολυμπιακό με την χαρά της συμμετοχής στο Europa League. Οι πρωταθλητές Γερμανίας πήραν προβάδισμα στο 23' με σουτ του Μπλατσικόφσκι, ενώ στ

Keywords
Τυχαία Θέματα