Τα συμβαίνει με το δάνειο του Ντέμη

17:56 29/2/2012 - Πηγή: AEK365

Το βασικό -και ίσως μοναδικό- θέμα συζήτησης στο σημερινό Δ.Σ., αν δεν προέκυπτε η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά, θα ήταν η έγκριση των όρων του δανείου που φέρνει ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Χάρη Οικονομόπουλου, προκειμένου να δώσουν μία ρευστότητα στα ταμεία της ΠΑΕ και να επιτευχθούν κάποιες συμφωνίες (κυρίως με την εφορία), μέχρι επιτέλους οι μέτοχοι να αποφασίσουν να κάνουν το καθήκον τους. Το ποσό με το οποίο ήταν αποφασισμένος να δανειοδοτήσει την ΑΕΚ, ο Σαουδάραβας Αλ Σουνταϊρί, ήταν 2 εκατ. ευρώ και για να μπορέσει να εξασφαλίσει

την επιστροφή των χρημάτων του, θα έπαιρνε ως εκχώρηση τα υπόλοιπα έσοδα της ΠΑΕ, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα χρήματα που αναμένεται να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, δεν φτάνουν το συγκεκριμένο νούμερο και έτσι αποφασίζεται σε πρώτη φάση να μπουν περί τις 650.000 ευρώ, ώστε να τρέξουν κάποια πράγματα και από εκεί και πέρα... βλέποντας και κάνοντας. Σήμερα λοιπόν ο Χάρης Οικονομόπουλος θα αναλύσει ενώπιον του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, τους όρους της συμφωνίας, θα συζητήσουν όλοι μαζί τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης και θα πάρουν αποφάσεις. Μπορεί ο Αλ Σουνταϊρί να ζητάει -και δικαιολογημένα- εγγυήσεις για τα χρήματα που θα δανείσει, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να καλύψει όλο το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι προσπάθειες του Ντέμη Νικολαΐδη και του Χάρη Οικονομόπουλου συνεχίζονται, αναζητώντας μία άλλη φόρμουλα.

Ο δανειστής δεν είναι κάθετα αρνητικός να πάρει το ρίσκο και να δώσει όλο το ποσό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τια απαιτούμενες εγγυήσεις, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη η απόφασή του, αφού είναι δεδομένο πως αν οι μέτοχοι δεν βάλουν -κατ' ελάχιστον- τα 4 εκατ. ευρώ που απαιτούνται, η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση και ο κίνδυνος της πτώχευσης θα είναι πιο ορατός από ποτέ. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει μία και καλή τα λεφτά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα