Την «ξέρανε» στο τέλος

23:45 23/11/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 5ος ΟΜΙΛΟΣ-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΤΣΕΛΣΙ: 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Μπάι Αρίνα»

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» βρίσκεται η Λεβερκούζεν, αφού επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στην «Μπάι Αρίνα» με γκολ στο 90' φθάνοντας τους εννέα βαθμούς και αφήνοντας τους Άγγλους στους

οκτώ βαθμούς. Η Τσέλσι απείλησε στο 8' με τον Λάμπαρντ να τροφοδοτεί τον Ντρογκμπά που σούταρε άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ η Λεβερκούζεν απάντησε στο 12' όταν ο Μπέντερ πάσαρε στον Κίεσλινγκ που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 15' όταν Ρόλφες και Μπάλακ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Σβάαμπ, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Τσέλσι έχασε καλή ευκαιρία στο 20' με τον Στάριτζ να πλασάρει άστοχα από την μικρή περιοχή μετά από πάσα του Ραούλ Μεϊρέλες. Οι Άγγλοι απείλησαν στο 24' με τον Λάμπαρντ να σουτάρει άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 29' ο Μάτα τροφοδότησε τον Στάριτζ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Λένο μπλόκαρε. Η Λεβερκούζεν έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 33' όταν ο Κάστρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Μπάλακ, αλλά η κεφαλιά του Γερμανού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ και το 0-0 παρέμεινε. Η Τσέλσι απείλησε στο 38' όταν ο Μάτα τροφοδότησε τον Ντρογκμπά που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ. Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 48' όταν ο Στάριτζ πάσαρε στον Ντρογκμπά, ο οποίος γύρισε το σώμα του και με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Λένο για το 0-1. Η Λεβερκούζεν απείλησε στο 62' όταν ο Μπάλακ σένταρε από τα δεξιά για τον Κίεσλινγκ που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσεχ μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 73' όταν ο Κάστρο τροφοδότησε τον Σαμ, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά για τον Ντερτιγιόκ που με κεφαλιά νίκησε τον Τσεχ. Η Λεβερκούζεν πήραν την σπουδαία νίκη στο 90' όταν ο Κάστρο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά για τον Φρίντριχ, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των Γερμανών.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σκάαμπ (57' Σούρλε), Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς (71' Ντερτιγιόκ), Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Σαμ, Κίεσλινγκ (82' Οτσίπκα).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίς (69' Άλεξ), Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ραούλ Μεϊρέλες (80' Όμπι Μίκελ), Μάτα (66' Μλαουντά), Ντρογκμπά, Στάριτζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα