Το χωριό της κόμπρας (φωτο)

12:12 6/12/2012 - Πηγή: AEK365

Στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στο χωρίο Ban Kok Sa-Nga υπάρχουν 140 σπίτια στο καθένα από τα οποία βρίσκεται τουλάχιστον ένα φίδι με το χωρίο να έχει γίνει γνωστό ως "χωριό της κόμπρας".
Οι φωτογραφίες από την αρμονική συμβίωση των κατοίκων με τα δηλητηριώδη φίδια σοκάρουν με παιδιά να μην έχουν πρόβλημα να βάζουν στο στόμα τους τις κόμπρες.
Πριν εξήντα χρόνια ένας γιατρός από την Ταϊλάνδη είχε ένα όραμα να μετατρέψει το μικρό του χωριουδάκι σε τουριστικό αξιοθέατο. Έπεισε λοιπόν τους συγχωριανούς του να αγοράσουν φίδια και αφού προπονηθούν

να κάνουν υπαίθριες παραστάσεις. Στο χωρίο ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι που συνεχίζουν να αγοράσουν φίδια. Ορισμένοι από αυτούς είναι έτοιμοι να πληρώσουν από 5000 έως 6000 μπατ, 160 με 200 δολάρια, για να αγοράσουν ένα φίδι.
Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχει μικρός αριθμός τουριστών που έχουν χάσει τη ζωή τους όταν τους επιτέθηκε ένα από αυτά. Οι ντόπιοι όμως ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ. Ο 71χρονος Bualee Chai οπως ισχυρίζεται έχει δαγκωθεί από κόμπρα είκοσι μια φορές. Για να μην χάσει τη ζωή του έχει ακρωτηριάσει ορισμένα από τα δάκτυλά του. Η τελευταία φορά που έχασε ένα από αυτά ήταν στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, την μέρα που χτύπησε το τσουνάμι την Ταϊλάνδη. Ο Chai αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε θεραπεία μετά από ένα δάγκωμα, επειδή αυτά είναι επιζήμια για τα φίδια.
Τον περασμένο μήνα αρχές της Ταϊλάνδης κατάσχεσαν 600 κόμπρες, τις οποίες επιχείρησαν να περάσουν λαθρέμποροι προς την Κίνα και το Βιετνάμ.
Οι κόμπρες προορίζονταν ως "εξωτικά" κρέατα για την παραδοσιακή γιορτή της Πρωτοχρονιάς στις χώρες της Ασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα