Λύμπε: «Να βρεθεί διοικητική λύση… σήμερα»

11:14 6/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου ήταν... ιδιαίτερη τα τελευταία χρόνια για την ΑΕΚ. Τα πρόσωπα που γιόρταζαν ήταν (και είναι) πολλά και αγαπημένα, όμως πάντα εντός των αποδυτηρίων... ξεχώριζε ένα. Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας, ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο «αρχηγός» της ΑΕΚ γιορτάζει σήμερα για πρώτη φορά ως... πρώην ποδοσφαιριστής και το aek365 επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να του μεταφέρει τις ευχές του. Και εκείνος,

δεν παρέλειψε να κάνει τη δική του ευχή για την ομάδα που έχει ακόμη στην καρδιά του και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της, έστω και από... μακριά.

-Πώς είναι η πρώτη σου γιορτή ως... πρώην ποδοσφαιριστής;

«Εντάξει, κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν. Ήταν μια συνειδητή απόφαση και πιστεύω ότι έγινε την κατάλληλη στιγμή. Έφυγα όντας σε υψηλό επίπεδο τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Εθνική».

-Η γιορτή του Αγίου Νικολάου ήταν πάντα ιδιαίτερη μέσα στα αποδυτήρια, γιατί γιόρταζαν πολλά αγαπημένα πρόσωπα: εσύ, ο Γεωργέας, ο Κορομηλάς, ο Πανταζής...

«Ναι ήταν. Έτυχε να ήμαστε πολλοί και η ατμόσφαιρα ήταν πάντα πολύ ωραία. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει, γιατί πρόκειται για ανθρώπους που κρατάω επαφή μαζί τους, τους βλέπω, μιλάμε...».

-Πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, αυτό του μάνατζερ. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα σε αυτό το ρόλο...

«Δυσκολίες πάντα υπάρχουν, αλλά είναι ένα αντικείμενο κοντά σε αυτό που έκανα τόσα χρόνια, κοντά στο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάθομαι μέσα στο σπίτι όλη μέρα... Ήθελα να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο και πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να τους βοηθάω... Όσους θέλουν να βοηθηθούν, βέβαια...».

-Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που στο ξεκίνημά τους βρέθηκαν στα ίδια αποδυτήρια με σένα και σε έχουν ευχαριστήσει και δημόσια για το γεγονός ότι ήσουν δίπλα τους. Άρα έχεις... εμπειρία.

«Όχι ακριβώς, γιατί τώρα ο ρόλος μου είναι άλλος. Όμως, πάντα προσπαθούσα να μεταδώσω κάποια πράγματα στα νέα παιδιά, σε όσα ήθελαν ξαναλέω, γιατί αυτή ήταν η υποχρέωσή μου. Οφείλαμε οι πιο έμπειροι να βοηθούμε τους νέους παίκτες».

-Φέτος τα αποδυτήρια της ΑΕΚ έχουν πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, λείπει η εμπειρία και έχει αποδειχθεί δύσκολη η διαχείριση αυτής της κατάστασης έως τώρα. Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο σωστός δρόμος σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Με δουλειά. Με πολλή δουλειά και με λίγα λόγια πρέπει αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να παίζουν στην ΑΕΚ, γιατί σε άλλες συνθήκες θα ήταν πιο δύσκολο γι' αυτά, προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν στην επιφάνεια το ταλέντο τους».

-Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου, στη γιορτή σου, σε δυο τρία χρόνια από σήμερα; Ως έναν επιτυχημένο μάνατζερ ή ως κάτι άλλο; Γιατί όπως για τον Δέλλα έλεγαν όλοι από την αρχή ότι... του πάει για προπονητής, εσένα σε «έβλεπαν» για τεχνικό διευθυντή...

«Εγώ θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο, κοντά σε αυτό που κάνω 20 χρόνια. Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα