Το μάδημα της... μαργαρίτας με τον Κοντοέ

09:13 18/1/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

Για "εύθραυστες ισορροπίες" στα αποδυτήρια της ΑΕΚ κάνει λόγο η εφημερίδα, με αφορμή την επιστροφή ή όχι του Γιάννη Κοντοέ στην αγωνιστική δράση και στο ματς με τον Άρη. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σε θέμα μείζονος σημασίας εξελίσσεται για την ομαλή λειτουργία της ΑΕΚ η εσπευσμένη επιστροφή του Γιάννη Κοντοέ για την αναμέτρηση με τον Αρη. Η

κίνηση του Λίνεν να μεσολαβήσει για να γυρίσει ο 26χρονος μπακ, έστω και με εντελώς προσωρινό χαρακτήρα, ήταν επόμενο πως θα δημιουργούσε ζητήματα. Κυρίως επειδή διαταράσσει τις ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ πως πρέπει να υπάρχει συσπείρωση και ενότητα απ' όλους.

Είναι σαφές πως ο Κοντοές είναι εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών που διαθέτει το ρόστερ της ΑΕΚ. Εχει ποιότητα, βγάζει πάθος στο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε σε πολλά παιχνίδια. Αποτελεί «πολυεργαλείο» στα χέρια του προπονητή, έχοντας καλύψει τέσσερις διαφορετικές θέσεις μέσα στην 11άδα. Ωστόσο, δεν είναι ο... Μέσι. Είναι χρήσιμος παίκτης, που εδώ και καιρό έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν μοναχικό δρόμο, διαχωρίζοντας τη θέση του από τους υπόλοιπους. Η επιστροφή του εγείρει ζητήματα. Επί της ουσίας, αν επιστρέψει ένας παίκτης από την εξέδρα και μπει κατευθείαν στην 11άδα, τότε αυτόματα «ακυρώνονται» οι άλλοι. Και το πρόβλημα μεγεθύνεται ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως η επιστροφή μπορεί να είναι εξαιρετικά βραχύβια και να αφορά μόνο ένα παιχνίδι. Από τη Δευτέρα ο Κοντοές μπορεί να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει αλλού το μέλλον του. Η ΑΕΚ θα έχει μείνει με τους υπόλοιπους παίκτες, η ψυχολογία των οποίων είναι εύλογο πως δεν θα είναι σε υψηλό επίπεδο.

Ο Λίνεν είναι το «αφεντικό» που αποφασίζει εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά ο Γερμανός ξέρει να ακούει καλά τους συνεργάτες του. Και αυτοί ήταν οι πρώτοι που εντόπισαν τους κινδύνους που μπορούσαν να προκύψουν από την επιστροφή του Κοντοέ. Πως θα διαταράσσονταν οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα, πως θα μπορούσαν να προκύψουν περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα έλυνε η παρουσία του 26χρονου αμυντικού στην ομάδα.

Η παρουσία του Κοντοέ μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην άμυνα. Αν ο Λίνεν τον τοποθετούσε στο κέντρο αυτής, τότε αυτόματα θα κέρδιζε σε ταχύτητα, πείρα και δύναμη. Παράλληλα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να δώσει λύσεις και στα άκρα, εάν κι εφόσον απαιτούνταν κατά τη διάρκεια του ματς. Αλλά από την άλλη, ο Κοντοές προέρχεται από μακρύ διάστημα αποχής από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ και είναι εύλογο πως δεν βρίσκεται σε φουλ φόρμα.

Συν τοις άλλοις, το πρόβλημα θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο στην πορεία. Εάν ο Κοντοές αγωνιζόταν και δεν πήγαινε καλά ή ακόμα περισσότερο αν ο Κοντοές αγωνιζόταν και έφευγε την επόμενη μέρα. Οσοι έμεναν δεν θα είχαν πλέον τη σωστή ψυχολογία, ήταν σαφές πως θα τορπιλίζονταν η ενότητα των αποδυτηρίων και το καλό κλίμα που εμφανίστηκε έντονα στην αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Ο Λίνεν ζύγισε τα δεδομένα, άκουσε τις συμβουλές των συνεργατών του και πείστηκε πως ο Κοντοές δεν έπρεπε να μπει «φυτευτός» στην 11άδα. Γι' αυτό και στη χθεσινή προπόνηση, όταν έκανε την πρώτη δοκιμή εν όψει της αναμέτρησης με τον Αρη, είχε τον 26χρονο αμυντικό στους αναπληρωματικούς και έβαλε στους βασικούς Μπουγαΐδη και Τσούπρο. Οπως φαίνεται, μάλιστα, δεν πρόκειται να τον βάλει στο αρχικό σχήμα εάν πρώτα δεν πειστεί πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν καλύπτεται από τις λύσεις που διαθέτει.

Για το θέμα Κοντοέ ο Εβαλντ Λίνεν ζήτησε και τη γνώμη των αρχηγών της ομάδας. Οι παίκτες άκουσαν με προσοχή τον προπονητή, αλλά κατέστησαν σαφές πως υπεύθυνοι για το θέμα είναι αποκλειστικά ο Λίνεν και ο Κοντοές. Εκαναν σαφές πως το πιο σωστό για όλη την ομάδα ώστε να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες είναι πρώτα να αποσύρει την προσφυγή και στη συνέχεια να ξαναγίνει μέλος της ομάδας.

Η άποψη που κυριαρχεί στα αποδυτήρια είναι πως ο Κοντοές δεν θα πρέπει να παίξει μόνο για ένα ματς, αν δεν έχει αποσύρει την προσφυγή. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν εκφράσει την απορία τους για την εξέλιξη και τη δυσφορία για την κατάσταση που υπάρχει και αυτό είναι κάτι που έγινε γρήγορα αντιληπτό. Και αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του, ώστε να μη διογκωθεί και πλήξει την ενότητα.

Αυτή η ιδιότυπη συμφωνία για ένα... ματς που πέτυχε η διοίκηση της ΑΕΚ με τον Γιάννη Κοντοέ αποτυπώνει εν πολλοίς τη στάση που υπάρχει απέναντί του. Στην ηγεσία της ΠΑΕ υπάρχει δυσαρέσκεια για τους όρους και τις προϋποθέσεις που ζητά με επιτακτικό τρόπο ο παίκτης προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα. Οι εγγυήσεις στον Κοντοέ μπορούν να δοθούν μόνο εάν υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΠΑΕ".


SPORTDAY

Το θέμα Κοντοέ είναι και στη SD πρώτο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ: "Στον πάγο", γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα για να συμπληρώσει αναλυτικά: "Ο Γιάννης Κοντοές επέστρεψε στις προπονήσεις της ΑΕΚ και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Έβαλντ Λίνεν ενόψει της σημαντικής αναμέτρησης με τον Άρη για την 18η αγωνιστική της Σουπερλίγκας. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούγονται αφού την Δευτέρα (21/1) εκδικάζεται η προσφυγή του παίκτη για τα χρήματα που του οφείλονται.

Ο Γερμανός τεχνικός συναντήθηκε με τους Γκερέιρο, Ρίκκα, Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή και Πετρόπουλο προκειμένου να δει τι κλίμα υπάρχει στην περίπτωση που επιλέξει να ξεκινήσει τον Κοντοέ και να μην το διαταράξει. Δεν είναι καιρός τώρα να χαλάσει αυτό μέσα στα αποδυτήρια καθώς τώρα είναι που χρειάζεται ηρεμία και συσπείρωση από όλους.

Οι παίκτες του ανέφεραν πως δεν είναι σωστό να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι από την στιγμή που τη Δευτέρα (21/1) εκδικάζεται η προσφυγή του Κοντοέ. Δεν θα είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι κάνουν υπομονή τόσο καιρό. Επί της ουσίας, επισήμαναν πως το καλύτερο για όλους θα είναι ο Κοντοές να αποσύρει την προσφυγή του και να μείνει στην Ένωση τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

"Κραυγές" από την ΏΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ με αφορμή το θέμα Κοντοέ: "Ξυπνήστε! Ετοιμάζουν... πόλεμο", γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και σημειώνει: "Στον Άρη πάνε... αρματωμένοι για τη μάχη της Κυριακής (sold out, δανεικοί από ΟΣΦΠ, ανακοινώσεις για διαιτησία) και στην ΑΕΚ ασχολούνται όλη την εβδομάδα με το αν πρέπει να παίξει ο Κοντοές που επέστρεψε στην ομάδα. ΛΑΘΟΣ του Λίνεν που είχε ανοίξει όλη αυτή τη συζήτηση. Από τη στιγμή που τον κάλεσε να βοηθήσει, αν ο Κοντοές είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, να παίξει και να τα δώσει όλα όπως και οι υπόλοιποι για τη νίκη. Το αν έκανε καλά με την προσφυγή ή το αν έκαναν καλά οι συμπαίκτες του που επέλεξαν το δρόμο της υπομονής, το κρίνει ο κόσμος και η ιστορία, καμία σχέση δεν έχει το ματς "ζωής ή θανάτου" με τον Άρη", γράφει η ΩΡΑ.

LIVE SPORT


"¨Έφαγε... πόρτα" γράφει για τον Κοντοέ η εφημερίδα σημειώνοντας: "Οι παίκτες αρνήθηκαν την επάνοδό Κοντοέ για ένα ματς! "Ήρθε να μας σώσει; Ποιος νομίζει ότι είναι;", ακούστηκε στα αποδυτήρια", τονίζει η LIVE SPORT.

Keywords
Τυχαία Θέματα