Το μεγαλύτερο έγκλημα του Αδαμίδη

12:33 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Μόλις 8 μέρες απέμειναν πριν... στηθεί η ΑΕΚ στον τοίχο και κληθεί να αποδείξει στην Πειθαρχική της ΟΥΕΦΑ ότι βρίσκεται σε πορεία εξυγίανσης τα τελευταία χρόνια. Πως όμως να αποδείξει κάτι τέτοιο, όταν οι χειρισμοί της διοίκησης, που πριν από λίγες μέρες αποχώρησε, φέρνει την Ένωση μπροστά από το... απόσπασμα. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν και ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από την ΟΥΕΦΑ, Ο Σταύρος Αδαμίδης

προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, προκειμένου να μην εκθέσει τους Παππά και Νοτιά, που δεν χρηματοδοτούσαν την εταιρία. Από τότε και μέχρι σήμερα, η ομάδα πήγαινε μόνο με αυτόματο πιλότο και κάποιες πληρωμές γινόντουσαν από τα έσοδα που υπήρχαν (και κάποια χρήματα που έβαλε ο Νοτιάς τον Δεκέμβρη). Ωστόσο, αυτά δεν έφταναν ούτε για τα βασικά.

Μάλιστα, παρότι... κώφευε στην πρώτη προειδοποίηση του Σεπτεμβρίου -έχοντας αγνοήσει ήδη και την εντολή της ΟΥΕΦΑ, για τον αριθμό των μεταγραφών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι (13 στον αριθμό)- αφήνοντας τον χρόνο να περάσει εις βάρος της ομάδας, έκανε ακριβώς το ίδιο και μετά τον Δεκέμβρη, όταν για δεύτερη φορά... ενοχλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ. Θα μπορούσε ακόμα και τότε, αν λειτουργούσε με γνώμονα το καλό της ομάδας και όχι των ανθρώπων που τον διόρισαν σε αυτή τη θέση, να έπαιρνε συγκεκριμένες -δραστικές- αποφάσεις και η ΑΕΚ να είχε μεγάλη τύχη στην απολογία της, για την οποία ήταν ενήμερος πως θα φτάσει στην ΠΑΕ. Όμως, ούτε και τότε έκανε τίποτα, την στιγμή μάλιστα που δεν ενημέρωνε ακόμα και τους στενούς συνεργάτες του (που ο ίδιος επέλεξε), προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα.

Αυτή μάλιστα είναι και η βασική του διαφορά από τον Νικό Θανόπουλο. Παρότι και ο προκάτοχός του έκανε διαχειριστικά... εγκλήματα, τουλάχιστον όταν η ομάδα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, φρόντιζε να φέρνει τους μετόχους, προ των ευθυνών τους και όχι να τους καλύπτει «στεγνά» προκειμένου να βγουν... λάδι. Αντ' αυτού, ο Αδαμίδης δήλωνε μέχρι πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή: «Διαβάζω στον Τύπο ότι αυτή η διοίκηση αφήνει συντρίμμια. Αυτά τα λένε κάποιοι αδαής και κάποιοι άσχετοι με το πώς θα πρέπει να τρέχει μία ανώνυμη εταιρία».

Παράλληλα, άφηνε τον χρόνο να κυλάει, φερόμενος να συζητάει με υποψήφιους επενδυτές, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, αλλά ακόμα και τα Μέσα που αντλούσαν πληροφορίες από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μία συντονισμένη προσπάθεια που είχε ως στόχο το πρόβλημα να μην φανεί εκείνη την περίοδο. Και πλέον, μετά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά, είναι δεδομένο πως όποια σοβαρή εταιρία ή επενδυτής καθόταν για να συζητήσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, να έκανε πίσω. Είναι το λιγότερο τρελό να περιμένεις, στις μέρες μας, επενδυτές να δώσουν 10 εκατ. ευρώ για να πληρώσουν το δάνειο της Morgan Stanley και να αποπληρώσουν μέρος -και όχι όλο- του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς να μείνει ούτε ευρώ στο ταμείο για μελλοντικές χρήσεις.

Όμως, ακόμα και τις τελευταίες μέρες και πριν φτάσει η κλήση της Ο

Keywords
Τυχαία Θέματα