Το πρέσινγκ και το τρικ με Κλωναρίδη

19:27 12/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μετά από αρκετούς μήνες αυτό που είδαμε ήταν ξανά ΑΕΚ, με όλη την σημασία του μεγέθους του ονόματος της. Εξαιρετική εμφάνιση, ψυχωμένοι παίκτες, πλάνο νίκης και μια σπουδαία εικόνα που έφερε τους τρεις βαθμούς. Και επειδή τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν έρχεται από… τύχη, όλα αυτά που είδαμε χθες στο ΟΑΚΑ είχαν δουλευτεί στις προπονήσεις που προηγήθηκαν του αγώνα. Ο Νίκος Κωστένογλου με το τιμ

του είχαν «διαβάσει» απέξω και ανακατωτά τον ΠΑΟ, το πρόβλημα του να αναπτυχθεί σωστά στην επίθεση (απόντος Λέτο) και το πόσο «ευάλωτος» ήταν αμυντικά από τα άκρα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ στις προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου δούλεψε εντατικά στο πρέσινγκ στον αντίπαλο και στις αλληλοκαλύψεις στα μαρκαρίσματα. Ο Κωστένογλου ήθελε να μην αφήνει χώρους και ξεκάθαρες επιλογές σε πάσα και εκτέλεση στους παίκτες των «πρασίνων». Για αυτό ζήτησε πρέσινγκ ψηλά, αφού ούτε ο Καντέ ούτε Μπιάρσμιρ μπορούσαν να κατεβάσουν την μπάλα και ο Κατσουράνης δεν μπορούσε να πάρει… ανάσα από το μαρκάρισμα των τριών χαφ της ΑΕΚ.

Ετσι, το πρέσινγκ απέδωσε «καρπούς» και ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τον (σταθερότατο) Κωνσταντόπουλο, που είχε μπροστά τους μια εξαιρετική αμυντικά τετράδα. Ο Κωστένογλου είχε εμπιστοσύνη στον τρόπο ανάπτυξης της ΑΕΚ, με βάση την εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ και τον Άρη. Και απλά περίμενε να έρθουν τα γκολ που χάθηκαν στα δύο προηγούμενα 90λεπτα. Και η ΑΕΚ έκανε έξι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο και άλλες τέσσερις στο δεύτερο, σκοράροντας δύο φορές.

Το πρώτο γκολ ήρθε από ένα έξυπνο στημένο του Λεονάρντο, αλλά το δεύτερο προήλθε από το τρικ με τον Κλωναρίδη. Με το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ ο Κωστένογλου έβγαλε τους ανέτοιμους - να παίξουν 90λεπτο σε τόσο υψηλούς ρυθμούς πρέσινγκ – Καφέ και Σιαλμά. Και έβαλε τους «φρέσκους» Λαγό και Κλωναρίδη αντίστοιχα μέσα σε ένα τρίλεπτο. Μετά από λίγα λεπτά, ο Φερέιρα ρίσκαρε. Έβαλε τριάδα στην άμυνα και τον Καραγκούνη στο κέντρο.

Ο Κωστένογλου έδωσε εντολή αμέσως να παίξει λίγο πιο γεμάτα στο κέντρο η ΑΕΚ και να πάει στο αριστερό άκρο ο Κλωναρίδης (αυτός τον καθιέρωσε ως εξτρέμ από κεντρικό μέσο), ενώ ζήτησε από τον ξεκούραστο Λαγό να πάρει πρωτοβουλίες επιθετικά. Ένα λεπτό μετά έγινε αυτό σχεδίασε… Ο Λαγός «έφτιαξε» την φάση, ο Λυμπερόπουλος έκανε αυτό που έπρεπε ως ενδιάμεσος και ο Κλωναρίδης έφυγε σφαίρα στην επίθεση και με άψογο πλασέ στο τετ α τετ έγινε το 2-0 που… καθάρισε το ματς υπέρ της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα