Τον… τελείωσε ο Φοίνικας

22:32 1/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ούτως ή άλλως για τον Φοίνικα Σύρου, το σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ιστορικό, αφού οι ‘Πειρατές' αγωνίζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελική φάση στη μεγάλη κατηγορία, μόνο που ο Νίκος Νεόφυτος και οι παίκτες του φρόντισαν να συνδυάσουν αυτό το γεγονός με την πρώτη τους ιστορικά νίκη επί του Ολυμπιακού (μετά από 6 ήττες σε ισάριθμα ματς).
Ο Φοίνικας επικράτησε με 3-0, εκμεταλλευόμενος

το πλεονέκτημα της έδρας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012.
Στο κατάμεστο ‘Δ. Βικέλας', όπου για μια ακόμη φορά οι οπαδοί του Φοίνικα δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο σετ, όπου ο Ολυμπιακός είχε σταθερά το προβάδισμα μέχρι το β' τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά οι Συριανοί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι από κει και πέρα έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα
Στο ξεκίνημα του ο αγώνας έμοιαζε αμφίρροπος μέχρι το 3-3, αλλά από εκείνο το σημείο και μέχρι το β' τεχνικό τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος, χάρις στο μπλοκ του.
Οι ερυθρόλευκοι αρχικά έσπασαν αρκετές μπάλες στο μπλοκ και με πετυχημένες κόντρες άνοιξαν τη διαφορά (3-5, 6-8, 7-10, 9-13) την οποία και διατήρησαν με σχετική άνεση μέχρι το 14-18.
Σε εκείνο το σημείο η αλλαγή τακτικής του Φοίνικα στο σερβίς (σταμάτησαν να σημαδεύουν μόνο τον Κουζούνη), απέδωσε καρπούς αφού μπορεί να μην απέφερε άμεσους άσους, αλλά χάλασε την υποδοχή του Ολυμπιακού κι οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο (17-18) κάνοντας ξανά το παιχνίδι ντέρμπι.
Ο Φοίνικας ισοφάρισε 20-20 με λάθος θέσεις του Χιμένες και προηγήθηκε 22-21 με μπλοκ του Λάππα στον Κολομβιανό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 22-22, αλλά Θάνος και Ντόκιτς έφεραν το πρώτο σετ μπολ (24-22). Ο Νοβότνι μείωσε σε 24-23, αλλά με χαμένο σερβίς του Τσέχου ο Φοίνικάς πήρε το πρώτο σετ.
Στο β' σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν με άλλο αέρα στο ματς, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ψαχνόταν και έκανε πολλά λάθη μένοντας πίσω στο σκορ... Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0 κι έφτασαν στο 15-17 χάρις στα πολλά λάθη του Ολυμπιακού, αλλά από κει και μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Με τρία σερί λάθη στην υποδοχή και δύσκολες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 15-10 κι έφτασε στο 17-13 με ατομικό μπλοκ του Κοκκινάκη στον Ντόκιτς. Το 18-13 έγινε 18-15 με κόντρα επίθεση του Νοβότνι και το 20-16 μετατράπηκε σε 20-19 με άουτ του Ντόκιτς και μπλοκ του Κανέλλου. Το σετ έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά, ωστόσο το χαμένο σερβίς του Φιλίποφ μετά το τάιμ άουτ του Νεόφυτου (21-19), ακολούθησε λάθος του Κανέλλου στην επίθεση (23-19) κι ατομικό μπλοκ του Λάππα στον Νοβότνι (23-19) για να γίνει τελικά το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Ο Φοίνικας ήταν πλέον απελευθερωμένος ψυχολογικά και παρά την αλλαγή που έκανε ο Καλμαζίδης (Φιγκερόα αντί Κοκκινάκη) ο Ολυμπιακός άντεξε στο παιχνίδι μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ... Το 8-7 όμως έγινε 10-7 κι εκ τότε η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους τρεις πόντους, με τον Φοίνικα να ξεφεύγει 16-12, 19-14 και να φτάνει πανηγυρι
Keywords
Τυχαία Θέματα