Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο

09:51 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τα πρωτοφανή επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Αιγύπτου μετά την λήξη του αγώνα ανάμεσα στην Αλ Μάσρι και την Αλ Αχλί με τον στρατό να κηρύττει την χώρα σε τριήμερο πένθος.

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή τηλεόραση δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τα θύματα ανέρχονται σε 74 εκ των οποίων ο ένας

ήταν αστυνομικός. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 47 άνθρωποι συνελήφθηκαν, ενώ ο αρχηγός τους αιγυπτιακού στρατού Χουσέιν Ταντάουι διέταξε την διεξαγωγή έρευνας. Ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ τόνισε σε ανακοίνωσή του πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος.

Ο απολογισμός, αν και προσωρινός, είναι ένας από τους πιο αιματηρούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση οι τραυματίες φτάνουν τους χίλιους, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για περίπου 250.

Ο Ταντάουι έστειλε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη στο Πορτ-Σάιντ για να μεταφέρουν στο Κάιρο ποδοσφαιριστές και τραυματίες.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο, δεσμεύτηκε πως οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα συλληφθούν και θα καταδικαστούν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν πως μέσα στο γήπεδο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί, αλλά δεν επενέβησαν ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν λάβει, μετά τα αιματηρά επεισόδια τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στο Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα