Τσίπρας: Ιστορική στιγμή για την Αριστερά

15:19 8/5/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο οποίος του έδωσε διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπούλιας είπε: "Σας κάλεσα για να σας αναθέσω διερευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση".

Ο Τσίπρας απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Είναι μια ιστορική στιγμή για την αριστερά και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο Χαρίλαος Φλωράκης. Θα είχα περισσότερες πιθανότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή παίρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο".

Μέσα στα επόμενα λεπτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δηλώσεις στην Βουλή ενώ θα ξεκινήσει άμεσα συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αφού επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 15.30 θα δει τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στις 17.30 θα συναντηθεί με τον Οικολόγους Πράσινους, στις 19.00 με την Λούκα Κατσέλη και την Πέμπτη θα γίνουν οι συναντήσεις με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα