Βενγκέρ: Για να παίξω Κυριακή ρωτούσα τον ιερέα

14:00 10/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Αρσέν Βενγκέρ επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου σε έκθεση με θέμα τον ρόλο των Βρετανοεβραίων στο ποδόσφαιρο με τον Αλσατό τεχνικό να γυρίζει πίσω στα παιδικά του χρόνια και να αποκαλύπτει πως προσευχόταν πολύ όταν ήταν μικρός και πως για να παίξει ποδόσφαιρο την Κυριακή έπρεπε να πάρει ειδική άδεια.
Όπως τόνισε ο προπονητής της Άρσεναλ: "Προσευχόμουν πολύ όταν ήμουν παιδί επειδή μεγάλωσα σε ένα καθολικό περιβάλλον. Η θρησκεία ήταν κάτι πολύ σοβαρό για εμάς. Ρωτούσα τον ιερέα αν μπορούσα να παίξω την Κυριακή. Τώρα είμαι λιγότερο

θρήσκος επειδή βρίσκομαι υπό πίεση και σκέφτομαι μόνο τους αγώνες. Πώς μπορώ να κερδίσω το επόμενο ματς; Προσπαθώ να είμαι λίγο ρεαλιστής. Η πίστη είναι το πιο σημαντικό. Για πάντα θα είμαι ευγνώμων στις αξίες που μου έδωσε η θρησκεία. Αν το αναλύσετε, όλες οι θρησκείες στοχεύουν στην διάδοση θετικών αξιών. Είναι σημαντικό αυτό να το βρίσκουμε και στον αθλητισμό".
Για την παρουσία του στην Αγγλία ο Βενγκέρ είπε: "Νιώθω άνετα σε αυτή την χώρα επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ποδόσφαιρο. Είμαι ευγνώμων στην χώρα που με δέχτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα