Βενιζέλος: Το ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε

20:56 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

Σε «πίεση φθοράς και επιθέσεις» εναντίον του, αποδίδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος την προσπάθεια να συνδεθεί το όνομά του με έναν εκ τους συλληφθέντες του κυκλώματος εκβιαστών της Θεσσαλονίκης.

Αναφερθείς ο ίδιος στο θέμα απέδωσε αυτές τις προσπάθειες στο «παραδημοσιογραφικό κομμάτι του Διαδικτύου», όπως το χαρακτήρισε, το οποίο «μια μεγάλη επιτυχία

της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ στην Θεσσαλονίκη, που εξάρθρωσε τέσσερις συμμορίες οικονομικού εγκλήματος, μπορεί να έχει ενοχλήσει τον υπουργό Οικονομικών, γιατί ένας από τους συλληφθέντες ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος των Εφοριακών στο παρελθόν, επώνυμος παράγων του ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι και ψηφοφόρος του υπουργού Οικονομικών μεταξύ πολλών χιλιάδων, πρέπει να πω, ψηφοφόρων του -στο παρελθόν, θα δούμε τώρα».

Όπως μάλιστα υπογράμμισε «τίποτα από αυτά δεν τον έσωσε», ενώ συμπλήρωσε: «Παρότι όλοι οι κατηγορούμενοι περιβάλλονται από δικονομικές εγγυήσεις και από το τεκμήριο αθωότητας, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τον φερόμενο ως επικεφαλής μιας οικονομικής συμμορίας να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ».

«Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις γνωστό, επώνυμο δημοσιογράφο με στενές σχέσεις με το χώρο της συντηρητικής παράταξης και της Εκκλησίας να προσάγεται ως κατηγορούμενος», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «δεν είναι καθόλου ευχάριστο και συνιστά επιβαρυντική περίπτωση να κατηγορείται και να συλλαμβάνεται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είναι και στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος».

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «το ίδιο το ΣΔΟΕ αυτοκαθάρθηκε και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία». Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «υφίσταμαι προσωπικά την πίεση φθοράς και τις επιθέσεις. Είχα ζήσει πριν από δέκα ημέρες αυτή την αδιανόητη υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων με φήμες ότι υπουργοί ασκούσαν πιέσεις, ότι θα αποκαλυφθούν φοβερά και τραγικά». Μάλιστα επιφύλαξε αιχμές για τη ΝΔ λέγοντας ότι «υπήρξαν συνάδελφοι της ΝΔ που τα υιοθέτησαν αυτά και έκαναν δημόσιες δηλώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα