Βίντεο-σοκ μέσα από το Mall της Κένυας

14:29 23/9/2013 - Πηγή: AEK365

Με ελικόπτερα και κομάντος πραγματοποιείται αυτή την ώρα επιχείρηση του στρατού της Κένυας στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται αυτή την στιγμή στο Mall, ενώ από το κτήριο βγαίνει μαύρος καπνός. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ακούστηκαν πάνω από 20 εκρήξεις στην περιοχή.
Την ίδια ώρα συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου στο Ναϊρόμπι βλέπουμε σε ένα βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία

του, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκε έπειτα από πέντε ώρες μέσα στο mall.
Ο κόσμος τρέχει να κρυφτεί πανικόβλητος, την ώρα που ακόμη και σήμερα Δευτέρα η ομηρεία - θρίλερ συνεχίζεται.
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η σομαλική οργάνωση Σεμπάμπ - η οποία ανέλαβε την ευθύνη μέσω twitter - εισέβαλε στο εμπορικό κέντρο Westgate Mall, στην Κένυα, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 69 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 200 και άλλοι 63 αγνοούνται.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η τρομοκρατική οργάνωση, έδωσε στη δημοσιότητα εννέα ονόματα μελών της, που συμμετέχουν στην επίθεση στο Mall. Τρεις από αυτούς είναι Αμερκανοί, δύο από τη Σομαλία και ένας από Καναδά, Φινλανδία, Κένυα και Βρετανία. Να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά την επίθεση ο λογαριασμός της Aλ Σεμπάμπ στο Twitter «έπεσε».
Την ίδια ώρα σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Η δολοφονική επίθεση της οργάνωσης Σεμπάμπ, των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, έγινε υπό τις οδηγίες μιας γυναίκας, της Βρετανίδας 29χρονης Samantha Lewthwaite, της αποκαλούμενης «λευκής χήρας», κυρίαρχο στέλεχος της οργάνωσης και μητέρα τριών παιδιών και κόρη Βρετανού στρατιωτικού.

Η 29χρονη συμμετείχε και στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη «Mirror» η γυναίκα έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά, μέσα από το εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι.
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εκτελέστηκαν γιατί δε μπορούσαν να απαγγείλουν το Κοράνι ή να προφέρουν το όνομα της μητέρας του προφήτη Μωάμεθ.

Το όνομά της ίδιας βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου. Ο σύζυγός της Jermaine Lindsay ήταν ένας από τους βομβιστές της επίθεσης της 7ης Ιουλίου του 2005 όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο σταθμό του μετρό κοντά στο King's Cross.

Η Lewthwaite ασπάστηκε το Ισλάμ στην εφηβεία της, εποχή κατά την οποία χώρισαν οι γονείς της.
«Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και δεν βρίσκονται ξένοι μεταξύ των ενόπλων», ξεκαθάρισε ένας άνδρας, ο Αμπού Όμαρ, ο οποίος παρουσιάστηκε από το BBC ως ένας «διοικητής» των σομαλών ισλαμιστών Σεμπάμπ. Ο Όμαρ δήλωσε πως συζήτησε τηλεφωνικά με τους δράστες της επίθεσης, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τις κενυατικές αρχές», ενώ υποστήριξε: «Μιλήσαμε στους μουτζαχεντίν που βρίσκονται μέσα στο Ουέστγκεϊτ και μας είπαν πως η κενυατική κυβέρνηση τους παροτρύνει να διαπραγματευθούν και τους προτρέπει να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
«Κάθε μουτζάχιντ θέλει να πεθάνει στο όνομα του Αλλάχ για να γίνει μάρτυρας και αυτό είναι κάτι που φέρνει σε αμηχανία πολλούς Δυτικούς», προσέθεσε.
Παράλληλα απέκλεισε την παρουσία ξένων μεταξύ των δραστών της επίθεσης, λέγοντας πως «υπάρχουν φήμες σύμφωνα με τις οποίες ενέχονται αμερικανοί, βρετανοί και άλλων εθνικοτήτων μαχητές. Μπορώ να σας δηλώσω πως τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για αβάσιμες φήμες».
Απαντώντας σε δημοσιεύματα των βρετανικών ταμπλόιντ εφημερίδων που κάνουν σήμερα λόγο για συμμετοχή μιας Βρετανίδας, χήρας ενός καμικάζι που είχε σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο, δήλωσε: «Δεν ζητάμε από τις αδελφές μας να κάνουν στρατιωτικές επιθέσεις αυτού του τύπου. Πρόκειται απλώς για αβάσιμες φήμες».
Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως «έλαβε γνώση πληροφοριών περί συμμετοχής Βρετανών στην επίθεση στο Ναϊρόμπι. Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα