Διαφωνούν για τη Χρυσή Αυγή!

14:09 23/9/2013 - Πηγή: Bam

Προσκόμματα θέτουν η ΝΔ και το Μαξίμου στη συγκρότηση μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ραντεβού Τσίπρα-Κουβέλη τη Δευτέρα με τον Κάρολο Παπούλια.

«Ναυαγεί» εν τη γεννέσει της η προσπάθεια συγκρότησης ενιαίου μετώπου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά της Χρυσής Αυγής.

Στον Κάρολο Παπούλια τη Δευτέρα, διαδοχικά, οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Θετικοί εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητική φέρεται η ΝΔ.

«Οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει». Αυτό υπογράμμισαν το πρωί της Δευτέρα κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας «άκαιρη μία σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, την παρούσα χρονική στιγμή».

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας «Rass» στον «Ελεύθερο Τύπο» της Δευτέρας η Χρυσή Αυγή καταγράφει πτώση δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων.

Παράλληλα, οι τρεις στους τέσσερις πολίτες (75%) χαρακτηρίζουν το κόμμα «ως απειλή για τη Δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχωρά με διαδικασίες-εξπρές τη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Στόχος είναι να διακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί πράξεις από μέλη ή στελέχη που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό της ως «εγκληματικής οργάνωσης».

«Η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόβλημα για τους θεσμούς, για την ίδια τη δημοκρατική παράδοση της χώρας μας καθώς και για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε, χθες, από την έδρα του ΟΗΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην Αθήνα συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, επαναλαμβάνουν ότι «οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προσθέτουν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα