LG Nexus 4 E960 Mako, Πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με το Galaxy Nexus

Την εβδομάδα που μας πέρασε site τεχνολογίας από τη Λευκορωσία έκανε πάρτυ έχοντας στα χέρια του το πρωτότυπο LG E960 (aka Mako) που αναμένεται να είναι το τέταρτο κατά σειρά Google Nexus smartphone. Ξεκίνησε με blurry φωτογραφιες, ακολούθησαν τα πρώτα specs συνοδευόμενα με καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες, κατόπιν είδαμε τις πρώτες super

καλές φωτογραφίες και σήμερα έρχεται το συγκριτικό με το Galaxy Nexus (ναι αυτό που έχει προσφορά το Πλαίσιο με τρια κατοστάρικα).

Παρακάτω μεταφέρω επιγραμματικά τις απόψεις του Λευκωρόσου συναδέλφου από τη ιστοσελίδα Onliner.by με τη βοήθεια του Google Translate. Να επισημάνω όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Onliner ότι το κινητό είναι πρωτότυπο και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις το τελικό προϊόν θα διαφέρει και θα είναι σημαντικά βελτιωμένο.

Design
Εμφανισιακά η μπροστινή πλευρά του LG Nexus 4 (όπως ακούγεται τελευταία ότι θα ονομάζεται) είναι πανομοιότυπη με αυτή του Samsung Galaxy Nexus. To Nexus 4 δεν έχει την καμπύλη του Galaxy Nexus ούτε και το curved glass που αγκαλιάζει την οθόνη. Μιας και δεν υπάρχουν επίσημα specs για το Nexus 4, τα παιδιά από το Onliner το μέτρησαν και είναι 1.5 χλστ. πιο κοντό, 1.3 χλστ. πιο πλατύ, 0.3 χλστ. πιο παχύ και 4 γρ. πιο βαρύ από το Galaxy Nexus. Να σημειώσουμε ότι το Galaxy Nexus έχει οθόνη 4.65 ίντσες και το Nexus 4 οθόνη 4.7 ίντσες. Εμένα προσωπικά η «φάτσα» του Nexus 4 μου φέρνει κάτι από Optimus 2X.

Η πίσω πλευρά των δύο κινητών είναι εντελώς διαφορετική. Η επιφάνεια του Nexus 4 σύμφωνα με τους συντάκτες του Onliner.by αφήνει μια υπέροχη αίσθηση στην αφή και είναι αντιχαρακτική (ακούτε One X και iPhone 5;). Οι δαχτυλιές δύσκολα διακρίνονται και στο μάτι δίνει την εντύπωσει του μωσαϊκού. Να σημειώσουμε ότι το σασί του Nexus 4 είναι μονοκόμματο και η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη.

Display
Το LG Nexus 4 αφήνει την οθόνη 4.65″ τεχνολογίας Super AMOLED του Galaxy Nexus και ενσωματώνει μια 4.7″ τεχνολογίας LCD IPS+. Τα παιδιά από το Onliner αναφέρουν σχετικά με την απόδοσή της ότι δείχνει υπέροχη και έχει κοντράστ, οξύτητα και φωτεινότητα που αφήνουν πίσω το Galaxy Nexus και πλησιάζουν πολύ κοντά την απόδοση της οθόνης του iPhone 5. Σημειώνουν ότι με απενεργοποιημένη την «αυτόματη φωτεινότητα» αναδεικνύονται καλύτερα η χρωματική απόδοδη και το κοντράστ της οθόνης.

Camera
Η κάμερα του LG Nexus 4 είναι 13 Megapixel και σε αυτή την πρώιμη φάση παρουσιάζονται προβλήματα με το software επεξεργασίας των φωτογραφιών που σίγουρα θα έχουν επιλυθεί προτού το κινητό βρει το δρόμο του προς τα ράφια των καταστημάτων.

Interface
Το LG Nexus 4 τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1.2 και ακούγεται ότι με την ανακοίνωσή του στα τέλη του μήνα θα παρουσιαστεί με την έκδοση Android 4.2 (δεν είναι επιβεβαιωμένο).

Capacity
Το μοντέλο που έχουν στα χέρια τους οι συνάδελφοι από το Onliner.by έχει ενσωματωμένη μνήμη μόλις 8GB και από αυτό απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD. Το βλέπω

Keywords
Τυχαία Θέματα