Windows 8, Η Microsoft δεν θα συμπεριλάβει το Media Center

14:47 4/5/2012 - Πηγή: TechBlog

Το Media Center των Windows 8 δεν θα βρίσκεται ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, όπως συνέβαινε στις τελευταίες εκδόσεις των Windows, αλλά θα διατίθεται ως upgrade που θα μπορεί να αγοράσει ο χρήστης. Ο Windows Media Player

θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμος, αλλά δεν θα έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Media Center θα μπορούν είτε να αγοράσουν τα Windows 8 Pro, από το οποίο μπορούν να αγοράσουν με επιπλέον κόστος το Windows 8 Media Center Pack για να έχουν αναπαραγωγή DVD playback, TV recording και playback και αναπαραγωγή VOB αρχείων. Εάν έχουν επιλέξει την απλή έκδοση των Windows 8, μπορούν μετά να αποκτήσουν με επιπλέον κόστος το Windows 8 Pro Pack, προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν το Media Center.

Στο επίσημο Blog «Building Windows 8″, η Microsoft δικαιολογεί την απόφασή της, λέγοντας ότι η χρήση των υπολογιστών για την αναπαραγωγή DVD και την παρακολούθηση τηλεόρασης βρίσκεται σε πτώση και διευκρινίζει ότι θα έπρεπε να ξοδέψει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για δικαιώματα. Η Microsoft, επίσης, σημειώνει ότι δίνει έμφαση στα online media, περιλαμβάνοντας στα Windows 8 τα H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3, PCM και Dolby Digital Plus codecs.

Η Microsoft καλεί, τέλος, τους developers να χρησιμοποιήσουν το Media Center ως πλατφόρμα για να αναπτύξουν μια σειρά από apps για multimedia αναπαραγωγή και επεξεργασία.

Πηγές: 1,2,3

Keywords
Τυχαία Θέματα