Messi vs Rooney (video)

Εκτός από ομάδες, ρόστερ, φανέλες και ιστορίες στο «Γουέμπλεϊ» συγκρούονται μεγάλα αστέρια των Μπλαουγκράνα, Μέσι και Ρούνεϊ. Το gazzetta.gr αναλύει τα κλειδιά των δύο προπονητών. Μέσι και Ρούνεϊ αποτελούν βαρόμετρο σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, καθώς το παιχνίδι των δύο ομάδων περνάει σε μεγάλο βαθμό από τα πόδια τους και οι ίδιοι φροντίζουν να κάνουν στους αγώνες πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Ο Μέσι για τρίτη σερί χρονιά κάνει μαγικά πράγματα και έχει ήδη σε 54 ματς βάλει 52 γκολ,
ενώ έχει σερβίρει άλλα 28. Συνολικά 80 τεμάχια της Μπαρτσελόνα έχουν περάσει από τα πόδια του, ενώ έχει σκοράρει άλλες τρεις φορές με την Εθνική. Στο Champions League φέτος έχει 11 και θα χάσει τη θέση του πρώτου σκόρερ, μόνο αν ο πρώτος της Γιουνάιτεντ, Τσιτσαρίτο, βάλει τουλάχιστον επτά στον τελικό! Αυτή θα είναι η τρίτη σερί σεζόν που ο Μέσι θα έχει βάλει τα περισσότερα στην κορυφαία διοργάνωση, στην οποία έχει συνολικά 36, όντας ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω από ονόματα όπως Ραούλ και Ιντζάγκι. Εκτός από τα προφανή προσόντα του του, δίνει τη δυνατότητα στον Γκουαρδιόλα να αλλάζει θέσεις τους παίκτες κατά η διάρκεια του αγώνα, καθώς παίζει στις τρεις θέσεις της επίθεσης αλλά και σε ρόλο δεκαριού.

Ηγέτης μέσα στο γήπεδο είναι και ο Ρούνεϊ, ο οποίος φέτος έπαιξε σε 43 ματς με την Γιουνάιτεντ, έβαλε 16 γκολ και έδωσε 17 ασίστ. Η προσφορά του στο Champions League δεν είναι ανάλογη του Μέσι, αφού είχε 3 γκολ και 2 ασίστ, όμως είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Κόκκινων Διαβόλων και μπορεί με μία ενέργειά του να κάνει τη διαφορά. Οπως και ο Αργεντίνος, ο 25χρονος επιθετικός μπορεί να κινηθεί σε όλους τους χώρους της επίθεσης αλλά και του κέντρου και λύνει τα χέρια του Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος, που εφαρμόζει διαφορετικές διατάξεις του 4-2-3-1 κατά τη διάρκεια των αγώνων μπορεί να αναθέσει στον Ρούνει πολλές διαφορετικές δουλειές. Ο πρώην άσος της Εβερτον εκτός από καθαρός φορ, τραβιέται στα πλάγια, ενώ μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην μεσαία και την γραμμή κρούσης. Ακόμα και σαν κεντρικός χαφ μπορεί να λειτουργήσει ο Ρούνεϊ ανάλογα με το τι θέλει στον αγώνα ο Φέργκιουσον. Η παραμονή του Αγγλου στην Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο, όταν έφτασε ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία των Κόκκινων Διαβόλων, που με αυτόν στην σύνθεσή τους είναι σαφώς πιο επικίνδυνοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα