-6,5% η ανεργία στη Γερμανία

15:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχώρησε η ανεργία στη Γερμανία τον Οκτώβριο, καθώς η αγορά εργασίας συνέχισε να μην επηρεάζεται από τις προοπτικές επιβράδυνσης της οικονομίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας, το οποίο μετρά το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων έναντι του ενεργού πληθυσμού στο σύνολό του, μειώθηκε στο 6,5% τον Οκτώβριο, από 6,6% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας στη Νυρεμβέργη.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο

ανεργίας από τον καιρό επανένωσης της Γερμανίας.

Σε μη προσαρμοσμένους όρους, ο συνολικός αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 58.600 τον Οκτώβριο από το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε σε 2.730.000 άτομα, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Η τάση της ανεργίας τείνει να μειώνεται το Φθινόπωρο, ως αποτέλεσμα εποχιακών παραγόντων, αλλά εποχικά διορθωμένα στοιχεία όπως τα καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, βασικά κατέδειξαν μια αύξηση 10.000 στον αριθμό των ανέργων.

”Συνολικά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η θετική εξέλιξη στην αγορά εργασίας συνεχίζεται”, δήλωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Frank Weise.

Πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Berenberg Bank Christian Schulz, με την οικονομία να εισέρχεται πιθανό σε ήπια ύφεση στη διάρκεια του Χειμώνα, η ανεργία μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα