2000 «Δέματα Αγάπης» από Κύπριους προς Ελλαδίτες

15:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της εκστρατείας «Δέματα Αγάπης» που διοργανώνει το ραδιόφωνο ΑΣΤΡΑ και η μη  κυβερνητική οργάνωση Cyprus Stop Trafficking με αφορμή τη στήριξη 200 νηπίων στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.

Μετά από παράκληση του Δήμου Αθηναίων, και αφού ήδη ο πρώτος  στόχος για σίτιση των 200 νηπίων υπερκαλύφθηκε την Παρασκευή 23  Δεκεμβρίου, η εκστρατεία

διευρύνεται με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων αστέγων που ζουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις κεντρικές αποθήκες των Κυπριακών Ταχυδρομείων στα Λατσιά έχουν ήδη συγκεντρωθεί 2000 πακέτα, υλικό που ξεπερνά τα δύο εμπορευματοκιβώτια διαστάσεων 40 ποδών. Αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με τους υπευθύνους των κυπριακών ταχυδρομείων, η δεύτερη αποστολή.

Επίσης, οι εισφορές σε χρήματα μέχρι στιγμής ανέρχονται στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ περίπου. Τα χρήματα αυτά, μετά και από εισήγηση του Δήμου Αθηναίων, θα αποστέλλονται υπό τη μορφή κουπονιών που θα εξαργυρώνονται σε αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων στην Ελλάδα.

Γίνεται έκκληση από τους διοργανωτές της εκστρατείας οι ανάγκες σε είδη ένδυσης να καλύπτονται μέσα από τους μωβ κάδους της ΜΚΟ «Ανάκυκλος», οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αίσθηση προκαλεί η συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση απλών πολιτών και οργανωμένων συνόλων που συνεισφέρουν απλόχερα για τους σκοπούς της εκστρατείας. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή συνεισφέρουν και Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας.

Τέλος, σημειώνεται ότι για σκοπούς καλύτερης διεκπεραίωσης και συντονισμού, καλείται ο κόσμος που θέλει να προσφέρει, να απευθύνεται σε ένα από τα 55 καταστήματα των Ταχυδρομείων Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα