Aποχαιρετιστήρια συνάντηση Ομήρου-Πρέσβη Κούβας

17:03 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τον Πρέσβη της Κούβας Fidel Emilio Vascοs Gonzalez συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Κουβανό Πρέσβη για τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και εξήρε τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και τα αισθήματα φιλίας μεταξύ των λαών της Κύπρου

και της Κούβας.

Ο κ. Vascοs Gonzalez υπογράμμισε την αμοιβαία στήριξη στους αγώνες των δύο χωρών και τη στενή συνεργασία σε θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Κουβανός Πρέσβης αναφέρθηκαν, εξάλλου, στις άριστες σχέσεις μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης, σημειώνοντας την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα μέσω συχνότερων ανταλλαγών επισκέψεων.

Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον Κουβανό Πρέσβη για την παρούσα φάση του Κυπριακού, για θέματα που άπτονται της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάσταση στην Κύπρο, υπό το φώς της οικονομικής κρίσης, ενώ από πλευράς του ο κ. Gonzalez αναφέρθηκε στα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του στο πλαίσιο των διμερών και πολυμερών της διεθνών σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα