Το πιστόλι που κατείχαν οι 3 συλληφθέντες στην Αγ. Νάπα συνδέεται βαλλιστικά με τον πενταπλό φόνο

16:43 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι τρεις συλληφθέντες στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκε από την Αστυνομία όπλο που συνδέεται βαλλιστικά με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, ανακρίνονται σε σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και όπως είναι τα δεδομένα τώρα, παρόλο ότι φαίνεται να συνδέονται οι δύο υποθέσεις, εξετάζονται χωριστά, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Με τη σύλληψη των τριών η Αστυνομία εκτιμά ότι απέτρεψε τη διενέργεια φόνου άλλου προσώπου.

Σε δηλώσεις αναφορικά

με την υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ανανεώθηκε σήμερα για άλλες οκτώ μέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου το διάταγμα κράτησης των τριών συλληφθέντων.

Πρόσθεσε πως με βάση τις επιστημονικές εξετάσεις το ένα εκ των δύο πιστολιών που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο των τριών συλληφθέντων συνδέεται βαλλιστικά με τον πενταπλό φόνο που διαπράχθηκε στις 23 Ιούνιου του 2012 στην Αγία Νάπα, αναφέροντας ότι οι ανακρίσεις και οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Σήμερα κατά τη διάρκεια ανανέωσης του διατάγματος κράτησης των τριών συλληφθέντων, ο ανακριτής ανέφερε στο Δικαστήριο ότι από την εξέταση των δύο πιστολιών που εντοπίστηκαν στην κατοχή των τριών υπόπτων, διαπιστώθηκε ότι το ένα ήταν τύπου browning και το δεύτερο άλλου τύπου, και όχι USP, όπως εκ παραδρομής είχε αναφερθεί κατά την πρώτη αίτηση της Αστυνομίας στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης των υπόπτων.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ακόμα ότι αρχικά είχε αναφερθεί στο Δικαστήριο ότι το ένα εκ των δύο πιστολιών ήταν τύπου USP, ήταν κρυμμένο κάτω από τη θέση του οδηγού του οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις και ομοιάζει με το πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί για τον πενταπλό φόνο και αφού διευκρίνισε πως κατά τη διάρκεια του εντοπισμού του πιστολιού οι ανακριτές σφράγισαν το αυτοκίνητο χωρίς να εξετάσουν το όπλο.

Ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν οι ανακριτές να κάνουν λάθος στον τύπο του πιστολιού, όταν η Αστυνομία χρησιμοποιεί USP και άρα θα πρέπει να τα αναγνώριζαν με ευκολία, ο Αγγελίδης είπε ότι δεν είναι θέμα λάθους.

Πρόσθεσε ότι από τον προκαταρκτικό έλεγχο που έκαναν σχημάτισαν την προκαταρκτική εκτίμηση ότι ο οπλισμός ήταν συγκεκριμένου τύπου και μετά τον βαλλιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ήταν άλλου τύπου.

Σήμερα αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ότι αυτό το πιστόλι έχει συνδεθεί βαλλιστικά με τον πενταπλό φόνο.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το ένα πιστόλι ήταν τύπου USP και το άλλο Browning, είπε.

Ερωτηθείς εάν το όπλο που τύπου κολτ που εντοπίστηκε στην Ξυλοτύμπου συνδέεται με τις δύο υποθέσεις, είπε ότι από τις εξετάσεις που είχαν γίνει δεν φαίνεται να υπάρχει η όποια σύνδεση.

Περαιτέρω ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η υπόθεση με τους δύο πρώτους κατηγορούμενος για τον πενταπλό φόνο έχει καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και παραπέμφθηκε προς εκδίκαση στο κακουργιοδικείο, συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση με τους τρεις συλληφθέντες είναι ξεχωριστή υπόθεση.

Είπε ακόμα ότι στις διενεργούμενες ανακρίσεις ερευνάται εάν οι τρεις συλληφθέντες σχετίζονται ή γνωρίζονταν με τους δύο κατηγορ

Keywords
Τυχαία Θέματα