TΣΙΠΡΑΣ: Έκανε νέα πρόταση για Κυβέρνηση Αριστεράς

23:08 6/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κυβέρνηση Αριστεράς θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής. Οπως χαρακτηριστικά είπε «από αύριο θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς» ενώ υπογράμμισε ότι «μόνη μας δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα ακυρώσει το Μνημόνιο της χρεοκοπίας».

Τόνισε δε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα παρότι δεν το

κατάλαβαν Σαμαράς Βενιιζέλος αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής. Πρόκειται για ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Οι λαοί της Ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας. Η κυρία Μέρκελ οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική της έχει υποστεί ήττα. Ο λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μία καινούρια μέρα, χωρίς μνημόνια βάρβαρων μέτρων, αλλά με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».

Και συνέχισε: «Ο λαός με την ψήφο του δίνει εντολή να πορευτούμε με στόχο τη δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας μας με στόχο μια νέα Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν πλέον μειοψηφία. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν. Αν τελικά τα δύο κόμματα του μνημονίου κατορθώσουν να έχουν οριακή πλειοψηφία αυτό οφείλεται στον εκλογικό νόμο που παραβιάζει τη λαϊκή βούληση. Εχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τρόπος και της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Η μεγάλη μας άνοδος αποτελεί επιβράβευση μίας πρότασης για κυβέρνησης της Αριστεράς που θα ανατρέψει το Μνημόνιο. Αυτή η πρόταση σκόρπισε την Ελλάδα ελπίδα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τα ποσοστά των μετρήσεων που εμφανίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με δυναμική να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα επισημαίνουν ότι πρόκειται για “πάρα πολύ σημαντικό βήμα”. Επαναλαμβάνουν ότι θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτό το οποίο δεσμεύτηκαν προεκλογικά, δηλαδή να σχηματίσουν αριστερή κυβέρνηση και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.

Στα κεντρικά γραφεία του Συνασπισμού στην πλατεία Κουμουνδούρου και στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ενθουσιασμός.Στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η πρόταση του κόμματος για κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. “Με τον τρόπο αυτό ακυρώθηκε το επιχείρημα ότι η ψήφος στα κόμματα της αριστεράς θα προκαλέσει ακυβερνησία”, τονίζει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα.Η εκτίμηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τελικώς το κόμμα θα αναδειχθεί δεύτερη δύναμη.Τα τελευταία λεπτά κυκλοφορούν φήμες ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη ενδέχεται να μην λάβει το bonus των 50 εδρών που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο δικαιούται η πρώτη δύναμη. Σε αυτή την περίπτωση, συνεργάτες του κ. Τσίπρα δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν και δεν θα επιτρέψουν να αφαιρεθούν από το κόμμα οι 50 έδρες. Αυτό, επισημαίνουμε ξανά, μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τη ΝΔ και αναδειχθεί πρώτη δύναμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα