UNICEF: Αυξάνεται ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών στο Σαχέλ της Αφρικής

17:32 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Η UNICEF προειδοποίησε την Τρίτη ότι ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από υποσιτισμό στην περιοχή Σαχέλ της Αφρικής αναμένεται να φθάσει την επόμενη εβδομάδα σε νέο υψηλό, και να ανέλθει στο 1.5 εκατομμύριο, την ώρα που η χολέρα και οι ακρίδες, εμφανίζονται στην περιοχή ως νέες απειλές.

«Αναμένουμε να δούμε την επόμενη βδομάδα κορύφωση των εισαγωγών παιδιών που υποφέρουν από σοβαρό, οξείας μορφής, υποσιτισμό, σε κέντρα σε όλη την περιοχή του Σαχέλ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF

Patrick McCormick, στη Γενεύη.

«Αυτό θα επιδεινωθεί και λόγω των ακριδών που  απειλούν τη συγκομιδή στο βόρειο Νίγηρα. Ολα φαίνεται να συμβαίνουν σε αυτή την περιοχή» είπε.

Η περιοχή του Σαχέλ ήδη υποφέρει από επιδημία χολέρας, ενώ η συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Μαλί, του οποίου ο βορράς κατέχεται από Ισλαμιστές και αντάρτες, εμποδίζει την πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη, ανέφερε ο Patrick McCormick.

Στο Νίγηρα, ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Οργάνωσης, έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, γύρω στις 161 χιλιάδες παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από σοβαρό, οξείας μορφής, υποσιτισμό, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Τις επόμενες βδομάδες, είπε ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης, θα είναι κρίσιμο να δούμε πως θα ελέγξουμε την κατάσταση και σε σχέση με τη χρηματοδότηση που λαμβάνουμε για την αγορά του ειδικού φαγητού που χρειάζονται τα παιδιά, το οποίο είναι πολύ ακριβό.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα