Α. Νεοφύτου: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει ένα κόμμα αρχών

15:23 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο τόπος έχει ανάγκη έναν ισχυρό, σύγχρονο Δημοκρατικό Συναγερμό, που θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Ένα ΔΗΣΥ, συνέχισε, που θα είναι το βασικό στήριγμα της μεγάλης και σκληρής προσπάθειας που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης,

ευημερίας και προκοπής. «Οι πολίτες, από οποιοδήποτε κομματικό ή ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται, αναγνωρίζουν ότι είμαστε διαχρονικά η πιο σύγχρονη πολιτική δύναμη του τόπου. Στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αυτό δεν μας αρκεί. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας. Οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες προκλήσεις και να τις αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις δομές και τη λειτουργία του, να ανοίξει κι άλλο τις πόρτες της παράταξης, «πρέπει να εργαστούμε να ανατρέψουμε την απαξίωση των πολιτών προς την πολιτική».

Οφείλουμε, συνέχισε, να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα διαφάνειας και λογοδοσίας, μακριά από φαινόμενα λαϊκισμού, διαπλοκής και διαφθοράς. Η κοινωνία, ανέφερε περιμένει πολλά από εμάς, λέγοντας πως θα εργαστεί σκληρά να δικαιώσει τις προσδοκίες της.

Ανήκουμε, είπε, σε μια βαθειά δημοκρατική παράταξη. «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισήγαγε στην κυπριακή πολιτική ζωή την εσωκομματική δημοκρατία και πάντα βγαίναμε πιο δυνατοί και ενωμένοι μέσα από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Είμαι βέβαιος ότι και τώρα η παράταξή μας θα δείξει και πάλι το δρόμο».

Ούτε ο τόπος, ούτε το κόμμα έχουν την πολυτέλεια της εσωστρέφειας, συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι «θα μετατρέψουμε το εκλογικό μας συνέδριο σε πηγή άντλησης δύναμης και ενέργειας για το καλό της Κύπρου».

«Η παρακαταθήκη του ιδρυτή της παράταξής μας Γλαύκου Κληρίδη είναι πως ‘όταν η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές, τα κομματικά συμφέροντα παραμερίζονται και το συμφέρον της πατρίδας τίθεται υπεράνω όλων’. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας συμπεριφοράς».

Ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο κόμμα, αλλά κυρίως για τη συμβολή τους στη σημαντική πολιτική μάχη που δώσαμε με επιτυχία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε, ο τόπος μπήκε σε μια νέα εποχή. Με το εκλογικό συνέδριο, είπε, ο ΔΗΣΥ μπαίνει σε μια νέα εποχή, με προσήλωση σ’ αυτό που πρέσβευε η ιδρυτική του διακήρυξη, το 1976. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε, θα παραμείνει ένα κόμμα αρχών, που «προέρχεται από το λαό και υπέρ του λαού τάσσει την ίδρυση, τη λειτουργία, την αποστολή του και όλους τους στόχους και σκοπούς του».

Ενωμένοι, ανέφερε, μπορούμε να δώσουμε στον τόπο ένα μέλλον ελπίδας και προοπτικής . Η αποστολή που έχουμε μπροστά μας, είπε, είναι δύσκολη, λέγοντας πως για να πετύχουμε χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή, η δημιουργική παρουσία και οι δυνάμεις όλων.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο ανθυποψήφιός του, Ανδρέας Ταλαδιώρος, σε σχέση με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της 11ης Μαρτίου, αλλά και την αναφορά του σε «βαθύ κομματικό κράτος», ο κ. Νεοφύτου απέφυγε ν’ απαντήσει εκφράζοντας σεβασμό προς τις απόψεις του ανθυποψηφίου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα