Α. Παπαδοπούλου: Διάβημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για Αμμόχωστο

14:54 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου ζήτησε την παρέμβαση της ΕΕ για να ξεκαθαρίσουν τα σχέδια και οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς σε σχέση με τη σεναριολογία που αναπτύσσεται κατά καιρούς και τις πληροφορίες που διαρρέουν στο Τύπο για το άνοιγμα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, επικαλούμενη και το πρόσφατο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Millyet, η κ. Παπαδοπούλου υπέβαλε σειρά ερωτημάτων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, κάλεσε την Επιτροπή να δηλώσει εάν έχει ενημερωθεί

για τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, ως υπό ένταξη χώρα, σχετικά με το θέμα της Αμμοχώστου.

Επίσης, την καλεί να τοποθετηθεί στις εκτιμήσεις που έχουν εκφραστεί ότι πραγματικός στόχος της Τουρκίας είναι ο εποικισμός της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου και ο πλήρης έλεγχος της ”πόλης -φάντασμα” από την τ/κ πλευρά, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της πρόσφατης γραπτής δήλωσης για την Αμμόχωστο που υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το θέμα της Αμμοχώστου ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, υπό τον τίτλο, «Η Κύπρος στο Πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Προκλήσεις και Προοπτικές».

Στην ομιλία της, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε το γεγονός ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης και εντυπωσιασμού ενόψει της ευρωπαϊκής Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανέφερε παράλληλα την αναγκαιότητα για λήψη μέτρων από την ΕΕ για να διασφαλίσει την ομαλότητα κατά την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, στηρίζοντας έμπρακτα μία χώρα μέλος της, από προκλητικές ενέργειες τρίτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα