Συμβουλευτική η εμπλοκή της Lufthansa στις Κυπριακές Αερογραμμές

14:42 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καθαρά συμβουλευτική προς τις Κυπριακές Αερογραμμές μέσω της ειδικής υπηρεσίας εμπειρογνωμόνων που διαθέτει, είναι η εμπλοκή της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Λουφτχάνσα, διασαφήνισε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργος Μαυρόκωστας, ενώ για το ενδιαφέρον της Triple Five σε σχέση με ενδεχόμενη συμμετοχή

της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είπε ότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής καμία συγκεκριμένη πρόταση.

Σχολιάζοντας σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργος Μαυρόκωστας δήλωσε ότι “οι όποιες επαφές αφορούν την εταιρεία Λουφτχάνσα σχετίζονται με την ειδική υπηρεσία της εταιρείας αυτής, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για διάφορα εξειδικευμένα θέματα της αεροπορικής βιομηχανίας”.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές, ανέφερε, ζήτησαν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία της Λουφτχάνσα να μελετήσει και να υποβάλει εισηγήσεις σχετικά με τον εξορθολογισμό του πτητικού προγράμματος της εταιρείας ώστε να είναι πιο αποδοτικό”.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «οι συζητήσεις και οι εισηγήσεις που υποβάλλονται από τη σγκεκριμένη υπηρεσία της Λουφτχάνσα είναι τελείως άσχετες με οποιοδήποτε ενδιαφέρον από την εταιρεία αυτή για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών».

Οσον αφορά την Triple Five, o Εκτελεστικός Πρόεδρος τόνισε ότι «έχει επιδειχθεί κάποιο προκαταρκτικό ενδιαφέρον, όπως υπήρξε ενδιαφέρον μέχρι σήμερα και από άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση που να δημιουργεί προύποθέσεις για επίσημη πρόταση».

Ανέφερε ακόμα ότι «επαφές έγιναν τόσο με τον ίδιο όσο και με κύριο μέτοχο των Κυπριακών Αερογραμμών που είναι η κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε συγκεκριμενοποίηση του ενδιαφέροντος μέχρι στιγμής».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών μαζί με ανώτερο κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας βρίσκονται από χθες στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε τελετή για την έναρξη του νέου δρομολογίου των Κυπριακών Αερογραμμών ΘεσσαλονίκηΑθήνα, ΑθήναΘεσσαλονίκη.

Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόκωστα «του ενδιαφέροντος που έχει δημιουργηθεί προς το δρομολόγιο αυτό είναι πέρα από ενθαρρυντικές ενώ όλοι οι τοπικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης που έκαναν δηλώσεις για το θέμα εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς το συγκεκριμένο δρομολόγιο και υποσχέθηκαν κάθε βοήθεια προς τις Κυπριακές Αερογραμές».

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη παρόμοια εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, όπου θα γίνει επίσης τελετή για το δρομολόγιο ΑθήναΘεσσαλονίκη στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του αερολιμένα Γιάννης Παράσχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα