Αυξήθηκαν οι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα το 2011

14:16 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς, το 2011 καταγράφηκε αύξηση 18% στους νεκρούς σε οδικές συγκρούσεις, σε σχέση με το 2010, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, προσθέτοντας ότι «το 2011 θρηνήσαμε 71 συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα στην άσφαλτο, 11 περισσότερους από όσους το 2010».

Ο κ. Φλουρέντζου μιλούσε με την ευκαιρία την ολοκλήρωση της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την οδική ασφάλεια, που διοργάνωσε ο Οργανισμός

Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων, στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, ο κ. Φλουρέντζου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωτοπορεί στις παγκόσμιες προσπάθειες και άρχισε το 2011 την εφαρμογή του νέου Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο μέχρι τα 2020».

«Ο ευρωπαϊκός στόχος είναι και πάλι φιλόδοξος: ‘Μείωση στους νεκρούς σε οδικές συγκρούσεις στο μισό, μέχρι το 2020’», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος υιοθέτησε τον ευρωπαϊκό στόχο και περιέλαβε σε αυτόν, τη μείωση κατά 50% και στους τραυματίες».

Ανέφερε ότι «για την επίτευξη του στόχου, εκπονείται το νέο Στρατηγικό Σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή στα μέσα του 2012. Η στρατηγική γραμμή έχει ήδη καθοριστεί, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας».

Αυτή, πρόσθεσε, «αφορά στη στόχευση στις οδικές συγκρούσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και στις οδικές συγκρούσεις με την εμπλοκή ευάλωτων, ή ορθότερα, απροστάτευτων χρηστών των δρόμων, δηλαδή πεζών, ποδηλατιστών, μοτοποδηλατιστών και μοτοσικλετιστών, στις κατοικημένες περιοχές»

«Οι συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις που θα εφαρμοστούν, για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων, θα αποφασιστούν μέσα στους επόμενους λίγους μήνες και, βεβαίως, θα αναδιαμορφώνονται στην πορεία, ανάλογα με τις εξελίξεις και την αποδοτικότητά τους», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «κατά το 2011, υλοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δράσεων σε όλους τους τομείς της οδικής ασφάλειας, που είναι η ασφάλεια των οδικών υποδομών η ασφάλεια των οχημάτων, η νομοθεσία, η αστυνόμευση, η κυκλοφοριακή αγωγή, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και η άμεση περίθαλψη των τραυματιών».

Ο κ. Φλουρέντζου σημείωσε ότι «παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία των κυπριακών οργανισμών που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, δυστυχώς κατά το 2011 καταγράφηκε αύξηση 18% στους νεκρούς σε οδικές συγκρούσεις, σε σχέση με το 2010».

Όπως είπε, «το 2011 θρηνήσαμε 71 συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα στην άσφαλτο, 11 περισσότερους απ’ όσους το 2010».

«Αυτό το παράλογο αιματοκύλισμα πρέπει και μπορεί να σταματήσει.

Ολοι μαζί, κράτος και κυπριακή κοινωνία ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε το τέλος σε αυτή τη συνεχή αφαίμαξη της Κύπρου μας», είπε.

«Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας», πρόσθεσε, «καλώ όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα