Αλληλεγγύη στην Ελλάδα ζητούν Γερμανοί πολιτικοί από την Καγκελάριο Μέρκελ

16:37 7/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα καλούν κορυφαίοι Γερμανοί πολιτικοί την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ απορρίπτουν εκ νέου ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας.

Σε

συνέντευξή του προς την κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα “Ντι Βελτ”, όπως αναφέρει η “Ντόιτσε Βέλε”, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Φιλελευθέρων, Ράινερ Μπρούτερλε, δηλώνει πως “το ταξίδι της Καγκελαρίου είναι μια σαφής ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα”.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπρούτερλε υπενθυμίζει ότι υπάρχουν “σαφή εργαλεία με δεσμευτικούς κανόνες για την παροχή της βοήθειας και οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρούνται από όλους τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των φίλων Ελλήνων”.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων “Ρόιτερς”, ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Μίκχαελ Φουξ, καλεί την κ. Μέρκελ “να πει τα πράγματα με το όνομά τους” στην Αθήνα.

“Δεν θα υπάρξει άλλη χαλάρωση ή καθυστέρηση και είμαι κατηγορηματικά κατά ενός τρίτου πακέτου βοήθειας και βέβαιος ότι έτσι τα βλέπουν τα πράγματα και άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί της γερμανικής Κυβέρνησης” δηλώνει ο κ. Φουξ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Χριστιανών Δημοκρατών, Μίκχαελ Μάιστερ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ταξίδι της κ. Μέρκελ δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως “πράσινο φως” για συνέχιση της βοήθειας, η οποία, όπως λέει, “δεν αποφασίζεται σε αυτό το ταξίδι, αλλά όταν θα παρουσιάσει η Τρόικα την έκθεσή της”.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη “Λάιπσιγκερ Φολκστζάιτουνγκ”, καλεί την Καγκελάριο Μέρκελ να μεταφέρει το μήνυμα ότι οι Γερμανοί είναι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα.

“Η κ. Μέρκελ, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, “θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η Γερμανία βοηθά προς το συμφέρον και των δυο πλευρών και όχι ως `ο πλούσιος θείος`, που τα ξέρει όλα καλύτερα”.

Ανάλογες ήσαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, στην εφημερίδα “Ντι Βελτ της Κυριακής”, όπου επικρίνει την πολιτική της Κυβέρνησης Μέρκελ έναντι της Ελλάδας.

“Με τις συνεχείς εικασίες τους περί εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, πολιτικοί των συγκυβερνώντων κομμάτων στο Βερολίνο δυσχέραναν το ήδη δύσκολο έργο των Ελλήνων”, τονίζει ο Πράσινος πολιτικός, καλώντας την κ. Μέρκελ να ανακαλέσει στην τάξη τους λαϊκιστές του κόμματός της.

Keywords
Τυχαία Θέματα