Άμεση μείωση του λειτουργικού κόστους, προτεραιότητα του τραπεζικού τομέα δηλώνει ο ΚΕΣΤ

18:13 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυπριακός Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών (ΚΕΣΤ), με σημερινή ανακοίνωση, δηλώνει ότι προτεραιότητα του τραπεζικού τομέα, στην παρούσα φάση και υπό τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να λειτουργήσει, αποτελεί η άμεση μείωση του λειτουργικού κόστους, περιλαμβανομένου και του μισθολογικού.

Στην ανακοίνωση του ΚΕΣΤ με αφορμή την εγκύκλιο που εξέδωσε στις 29 Ιουλίου 2013, η ΕΤΥΚ με θέμα «Ταμείο Αλληλεγγύης – Μειώσεις μέχρι 30% σε όλες τις Τράπεζες», ο Σύνδεσμος Τραπεζών

εξηγεί ότι με τη διαμόρφωση των νέων δεδομένων στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, Τράπεζες μέλη του ΚΕΣΤ, έθεσαν εδώ και καιρό ενώπιον της ΕΤΥΚ εισηγήσεις σε σχέση με το θέμα των μισθολογικών μειώσεων και των συμβατικών επιδομάτων.

Προσθέτει ότι στη συνέχεια ο ΚΕΣΤ, μετά από αίτημα της ΕΤΥΚ, ενημέρωσε και επίσημα τη Συντεχνία για τις θέσεις των Τραπεζών μελών του σε σχέση με τις μισθολογικές μειώσεις.

Σύμφωνα με τον ΚΕΣΤ, η ΕΤΥΚ, προτού δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση μισθών, έθεσε ως προϋπόθεση την αποδοχή της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος και ο ΚΕΣΤ διευκρίνισε ότι για τα μέλη του είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους, χωρίς τη συμπερίληψη άλλων όρων της συλλογικής σύμβασης ή άλλων προϋποθέσεων.

Συνεχίζοντας, αφού αναφέρει ότι η ΕΤΥΚ ανέλαβε την υποχρέωση να απαντήσει στην εισήγηση του ΚΕΣΤ έχοντας πρώτα θέσει το θέμα ενώπιον του Προεδρείου της, προσθέτει ότι τελικά, αντί απάντησης, η ΕΤΥΚ εξέδωσε τη χθεσινή εγκύκλιο θέτοντας στο τραπέζι επιπλέον θέματα, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν στα πλαίσια της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης στο άμεσο μέλλον.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι η θέση της ΕΤΥΚ μεταφέρει τη συζήτηση από το κρίσιμο θέμα της άμεσης προσαρμογής των μισθών σε άλλα θέματα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονικά πιεστική περίοδο για τις Τράπεζες και την οικονομία του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα